• Fondatorul Amazon, Jeff Bezos, l-a depășit pe miliardarul francez Bernard Arnault pentru a deveni a doua cea mai bogată persoană din lume.
  • Bezos și-a văzut, alături de colegii săi miliardari din domeniul tehnologiei, o creștere a averii sale nete în acest an, pe fondul unei creșteri de 54% a prețului acțiunilor Amazon.
  • Scăderea averii lui Arnault vine după ce acțiunile la LVMH, care deține mărci de lux de top, inclusiv Louis Vuitton, Moët și Tiffany & Co, au scăzut cu 7% într-o singură zi săptămâna trecută.

Fondatorul Amazon, Jeff Bezos, l-a depășit pe miliardarul francez Bernard Arnault pentru a deveni a doua cea mai bogată persoană din lume, pe măsură ce stocurile de tehnologie au crescut și cererea pentru genți de mână și alte articole de lux s-a diminuat, scrie Bloomberg.

Bezos și-a văzut, alături de colegii săi miliardari din domeniul tehnologiei, o creștere a averii sale nete în acest an, pe fondul unei creșteri de 54% a prețului acțiunilor Amazon de la începutul anului 2023, în urma unei serii de rezultate puternice de la gigantul comerțului electronic. Asta după o scădere de 49% în 2022.

Recomandări

CE FACEM CU SISTEMUL PATRIOT
XI ȘI PUTIN DUC UN RĂZBOI PT. PACE
NIO LANSEAZĂ UN NOU MODEL
FACI CA TRENUL!
UNIVERSITATEA SPRIJINĂ ARTA
NU MAI BĂGA LA GHIOZDAN!

Mai larg, acțiunile listate pe indicele sectorului au crescut cu 43% în 2023, deoarece sectorul a beneficiat de stabilizarea ratelor dobânzilor și de zgomotul din jurul inteligenței artificiale.

Scăderea averii lui Arnault vine după ce acțiunile la LVMH, care deține mărci de lux de top, inclusiv Louis Vuitton, Moët și Tiffany & Co, au scăzut cu 7% într-o singură zi săptămâna trecută, după ce firma cu sediul la Paris a afișat rezultate financiare dezamăgitoare. Acțiunile au scăzut cu peste 4% până acum în 2023.

Rezultatele dezamăgitoare ale LVMH ar fi putut semnala sfârșitul boom-ului cererii de șampanie și genți scumpe, care a susținut vânzătorii de bunuri de lux de la începutul COVID-19.

Citește și: