• România se află printre țările cu cei mai mulți tineri din totalul de angajați cu studii de IT.
  • Tinerii cu vârsta între 15 și 34 de ani reprezintă majoritatea persoanelor cu studii în domeniul TIC care au un loc de muncă în aproape toate statele membre ale UE.
  • Extert IT: „IT-ul e o industrie mai bine dezvoltată la noi în țară, spre deosebire de alte țări.”

România se află printre țările cu cei mai mulți tineri din totalul de angajați cu studii de IT. În 2022, în Uniunea Europeană erau angajate 3 milioane de persoane cu studii superioare în domeniul IT and C, arată datele Eurostat.

„ În primul rând, cred tot mai multă lume vrea lucreze de acasă, vrea lucreze într-un domeniu unde poți crești, iar IT-ul este unul din domeniile care îți oferă asta și e și o industrie mai bine dezvoltată la noi în țară, spre deosebire de alte țări, și atunci există mai multe oportunități de a atinge aceste beneficii”, a spus Petru Trîmbițaș, expert IT.

Recomandări

A.I.-UL DUPĂ MOARTE DEVINE AFACERE
AURORA BOREALĂ, VIZIBILĂ ÎN ROMÂNIA
SUNTEM ÎN TOPUL DESTINAȚIILOR
CÂT TE COSTĂ CAFEAUA
TAYLOR SWIFT FACE RAVAGII LA PARIS
O FURTUNĂ SOLARĂ AMENINȚĂ PĂMÂNTUL

Tinerii cu vârsta între 15 și 34 de ani reprezintă  majoritatea persoanelor cu studii în domeniul TIC care au un loc de muncă în aproape toate statele membre ale UE: cu cele mai mari procente au fost în Slovacia (83,8%), România (82,4%), Croația (79,3%), Malta (78,4%), Ungaria, Polonia (ambele cu 76,7%) și Portugalia (76,1%).