• Jeff Bezos a vândut 12 milioane de acțiuni Amazon.com Inc. săptămâna aceasta, pentru prima dată din 2021.
  • Vânzările au avut loc miercuri și joi și au adus peste 2 miliarde de dolari, conform unei declarații.
  • Bezos intenționează să vândă până la 50 de milioane de acțiuni Amazon în următoarele 12 luni, profitând de creșterea prețului acțiunilor care îl apropie de titlul de cel mai bogat om din lume.

Jeff Bezos, fondatorul Amazon, a vândut 12 milioane de acțiuni ale Amazon.com Inc. în această săptămână, marcând prima dată când miliardarul a vândut acțiuni ale companiei de la începutul anului 2021, scrie Fortune.

Tranzacțiile au avut loc miercuri și joi și au adus încasări de puțin peste 2 miliarde de dolari, conform unei declarații.

Pe 2 februarie, Amazon a dezvăluit că Bezos intenționează să vândă până la 50 de milioane de acțiuni Amazon în următoarele 12 luni, potențial profitând de creșterea prețului acțiunilor care îl apropie de titlul de cel mai bogat om din lume. Averea sa a crescut cu 22.6 miliarde de dolari în acest an, ajungând la 199.5 miliarde de dolari vineri, conform Bloomberg Billionaires Index.

Recomandări

JOE BIDEN, DECLARAȚIE ȘOCANTĂ
MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
ÎȚI INTRĂ LA SUFLET
APPLE, ÎN DISCUȚII CU OPENAI
AU GĂSIT CHEIA SUCCESULUI

Fondatorul Amazon a vândut acțiuni în valoare de peste 30 de miliarde de dolari de la începutul înregistrărilor din 2002, incluzând aproximativ 20 de miliarde de dolari în 2020 și 2021. În principal, el a făcut donații de acțiuni, inclusiv acțiuni în valoare de aproximativ 230 de milioane de dolari date organizațiilor non-profit în noiembrie.

Amazon, printr-un purtător de cuvânt, a refuzat să comenteze.

Citește și