• Nicolas Puech, „cel mai mare acționar individual al Hermès”, vrea să adopte… angajatul său casnic.
  • În vârstă de 80 de ani, el speră să lase o parte din averea sa acestui „fost grădinar și om de serviciu”.
  • Problema: un contract de moștenire semnat în 2011 cu o fundație complică operațiunea.

Va deveni brusc un lucrător casnic fiul unui miliardar? Unul dintre descendenții fondatorului Hermès vrea să își adopte un angajat casnic pentru a-i lăsa moștenire o parte din averea sa în valoare de câteva miliarde de franci elvețieni, potrivit publicației Tribune de Genève de vineri. Stabilit în cantonul Valais, în sudul Elveției, Nicolas Puech, un francez în vârstă de 80 de ani, este „cel mai mare acționar individual al Hermès”, cu o participație de aproximativ 5%, explică cotidianul elvețian, scrie TF1Info.

Necăsătorit și fără copii, acest octogenar a decis „să-și răstoarne averea” și să transmită o parte din averea sa unui „fost grădinar și om de serviciu”, „în vârstă de 51 de ani” și „provenit dintr-o modestă familie marocană”, potrivit Tribune de Genève. Potrivit revistei Bilan, care întocmește un clasament anual al celor mai bogați 300 de oameni din Elveția, averea sa este estimată între 9,4 și 10,4 miliarde de euro, datorită acțiunilor sale la casa de marochinărie cunoscută pentru gențile și pătrățelele sale de mătase.

Cel puțin jumătate din averea lui e în joc

Într-o scrisoare datată „20 octombrie 2022″, acest descendent al fondatorului Hermès a însărcinat un avocat să „pună în ordine situația sa succesorală”, explică cotidianul, care adaugă că acest avocat a fost însărcinat, de asemenea, să efectueze o procedură de adopție, „încă în curs de desfășurare”, potrivit informațiilor sale. „În Elveția, nu este imposibil să adopți un adult, dar este neobișnuit”, explică cotidianul. Dacă procedura va reuși, el ar putea moșteni „cel puțin jumătate” din averea sa.

Recomandări

MACRON: EUROPA POATE MURI
XI MERGE LA PARIS
PICASSO ÎȘI DEDICĂ VIAȚA ARTEI
SWIFT REVINE PE PRIMUL LOC
MADONNA CÂNTĂ ÎN RIO DE JANEIRO
LANDO NORRIS CÂȘTIGĂ CURSA DE LA MIAMI

Cu toate acestea, acest proiect se confruntă cu opoziție. Potrivit aceleiași surse, Nicolas Puech a semnat în 2011 un pact de moștenire – mai obligatoriu decât un testament – în favoarea unei fundații cu sediul la Geneva, Isocrate, care finanțează proiecte de combatere a dezinformării prin intermediul unor ONG-uri care susțin jurnalismul. Într-o „notă scrisă de mână” datată „februarie 2023″, consultată de cotidian, miliardarul a făcut o „răsturnare de situație”, explicând că „intenționează să ia alte dispoziții testamentare”.

Citește și