• Lotul 3 al Autostrăzii A0 București Sud ar putea rata inaugurarea și anul acesta.
  • Ionuț Ciurea spune că au fost promisiuni fanteziste și nu vor devini realitate nici în 2024.
  • Termenul de finalizare e aprilie 2024, dar nu sunt șanse să fie gata nici în decembrie.

Lotul 3 al Autostrăzii A0 București Sud ar putea rata inaugurarea și anul acesta. Cel mai important lot de autostradă trebuia deschis în decembrie 2023, dar se pare că nici 2024 nu e un an cu succes.

Ionuț Ciurea, președinte la Asociația Pro Infrastructura spune că sunt niște promisiuni fanteziste în 2023, care ar putea sa nu devina realitate nici în 2024, pe cel mai important obiectiv de infrastructură rutiera scadent în acest an.

Spre deosebire de celelalte loturi de pe A0 Sud, cel de-al treilea continuă să fie cu mari probleme. Care sunt motivele pentru care vedem această întârziere? Care sunt dificultățile pe care le prezintă acest lot?

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
XI JINPING RESTRUCTUREAZĂ ARMATA
CÂT ȚINE TINEREȚEA?
BIDEN CĂLĂTOREȘTE CU MARINE ONE
PAPA VIZITEAZĂ O ÎNCHISOARE DE FEMEI
IOHANNIS CAUTĂ JOB LA C.E.

Poate fi constructorul forțat să grăbească lucrările?

Ionuț Ciurea: „Au avut ambele loturile, unu și doi, au avut termen anul trecut, întârzieri mari și acolo și pe lotul unu și pe lotul doi și pe acest lot trei. Dacă loturile unu și doi, o parte din locul doi a fost eschisă undeva în decembrie, scapă exact data decembrie, în ultimele zile din an ar trebui până la DN4 să circulăm dacă, nu la sfârșitul acestei luni, cel mai târziu în prima jumătate a lui aprilie, iar până la doi o să fie, sperăm noi, luna august, nu mai târziu de luna august, dar nici prea mai devreme, pentru că în cel mai fericit caz ar fi iulie acolo pentru pentru lotul întâi, adică să circulăm între DN6 și A2, sper să nu ne apuce patru.”

Citește și