• Lucid Air a fost desemnată mașina de lux a anului.
  • Lucid Air a fost ales dintr-o listă inițială de 16 vehicule de lux.
  • Salonul Auto de la New York găzduiește de aproape 20 de ani ceremonia de decernare a premiilor World Car of the Year.

Lucid Air a fost desemnată mașina de lux a anului în cadrul prestigioasei ediții 2023 a World Car Awards, scrie presa internațională.

Anunțul a fost făcut în cadrul Salonului Internațional Auto de la New York, unde un juriu format din 100 de jurnaliști auto din 32 de țări și-a ales prin vot secret cea mai bună alegere dintr-o listă de vehicule eligibile.

Lucid Air a fost ales dintr-o listă inițială de 16 vehicule de lux, selectate din întreaga lume, urmată de o listă scurtă de trei finaliști. Lucid Air, despre care se spune că are cea mai mare autonomie pentru orice vehicul electric existent în prezent pe piață, a învins BMW Seria 7 / i7 și Genesis G90 pentru a obține prestigiosul premiu.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

Peter Rawlinson, CEO și CTO al Lucid Group, a declarat: Suntem onorați să primim acest premiu, care îmi întărește și mai mult convingerea că Lucid Air este cea mai bună mașină disponibilă în prezent în lume” .

Lucid Air a luat cu asalt lumea auto

Pe lângă faptul că a primit premiul World Luxury Car of the Year, Lucid Air a luat cu asalt lumea auto.

Recent, a primit premiul Newsweek Disruptor Award for Powertrain 2023, în semn de recunoaștere pentru tehnologia sa revoluționară în domeniul vehiculelor electrice (EV) și a fost inclusă în lista celor mai bune mașini electrice și hibride din 2023 a publicației US News & World Report, ca fiind cea mai bună mașină electrică de lux.

Mașina nu este ieftină, cea mai ieftină dintre cele patru variante, Air Pure, având un preț de 87.400 de dolari (aproximativ 79.250 de euro), iar cea mai scumpă din gamă, Air Sapphire, costând suma impresionantă de 249.000 de dolari (aproximativ 225.775 de euro).

Prin urmare, poate că nu este surprinzător faptul că Lucid Air a apărut în trailerul pentru sezonul 4 al serialului de succes HBO Succession.

Citește și:

Regele Charles al III-lea a decis. Nu își invită fosta cumnată, Ducesa de York, la încoronare

Un capitol din Biblie, nemaivăzut până acum, a fost descoperit folosind lumina UV

FOTO. Actrița Hilary Swank a publicat prima imagine cu gemenii: „Sunt în paradis”