• Energia generată din apa geotermală de mare adâncime își propune să umple golurile din oferta de energie verde a tării.
  • Energia va fi produsă cu ajutorul stațiilor de pompare amplasate în diferite regiuni ale tării.
  • Începând de anul viitor, proiectul va furniza energie termică și electrică pentru 3.800 de locuințe din apropierea orașului Truro.

În Marea Britanie, mai exact în United Downs, un proiect de pionierat condus de Geothermal Engineering extrage căldura din rocile de granit care se află la mai mult de cinci kilometri adâncime, scrie The Telegraph.

Începând de anul viitor, proiectul va furniza energie termică și electrică pentru 3.800 de locuințe din apropierea orașului Truro, precum și pentru Spitalul Regal din Cornwall, școlile locale și un centru de agrement, după ce a primit o finanțare de 22 de milioane de lire sterline de la guvern.

Ryan Law, directorul executiv al Geothermal Engineering, consideră că acest proiect poate servi drept model pentru alte proiecte similare din Marea Britanie, într-un moment în care factorii de decizie politică analizează rolul pe care îl poate juca această tehnologie în cursa către o sursă de energie inepuzabilă.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
XI JINPING RESTRUCTUREAZĂ ARMATA
PAPA VIZITEAZĂ O ÎNCHISOARE DE FEMEI
IOHANNIS CAUTĂ JOB LA C.E.
LIGHT MAKES YOU FEEL BETTER
BEYONCE FACE SHOW LA VMA

„Geotermia a devenit un subiect abordat de mulți specialiști, în ultimii doi ani”, spune Ryan. „Am ales Cornwall pentru că este cel mai fierbinte loc din Marea Britanie, iar United Downs este un un alt loc cu potențial imens”.

Marea Britanie va produce energie inepuizabilă

Roca de sub Cornwall este fierbinte deoarece conține cantități mici de elemente radioactive uraniu, potasiu și toriu. Acest lucru înseamnă că poate fi o resursă disponibilă pe tot parcursul anului, cu excepția unor perioade scurte necesare pentru întreținerea centralei electrice.

„Energia eoliană și cea solară sunt destul de bune la producerea de electricitate la scară largă, dar unde geotermala se potrivește în combinație este cu acest fel de elefant în cameră, cum vom atinge obiectivele noastre de încălzire cu zero emisii de carbon.”, a adăugat Ryan.

Citește și: