• Averea lui Mark Zuckerberg o depăşeşte pe cea a lui Elon Musk pentru prima dată din 2020 încoace.
  • Zuckerberg a intrat în primii trei în clasamentul celor mai bogaţi oameni pentru prima dată din 2020 încoace.
  • Averea lui Musk s-a diminuat cu 48,4 miliarde de dolari în acest an, în timp ce Zuckerberg şi-a adăugat 58,9 miliarde de dolari la avere.

Mark Zuckerberg l-a depăşit vineri pe Elon Musk şi a devenit a treia cea mai bogată persoană din lume, după Bernard Arnault şi Jeff Bezos.

Elon Musk, care a ocupat primul loc în Bloomberg Billionaires Index la începutul lunii martie, a coborât pe locul patru după ce Reuters a raportat că Tesla a anulat planurile pentru o maşină mai puţin costisitoare, ceea ce a dus la scăderea acţiunilor. Musk nu a confirmat informaţia. Decizia ar fi venit după ce la începutul săptămânii s-a aflat că livrările de vehicule Tesla au scăzut în primul trimestru al anului, pe fondul concurenţei vehiculelor electrice din China.

Averea lui Musk s-a diminuat cu 48,4 miliarde de dolari în acest an, în timp ce Zuckerberg şi-a adăugat 58,9 miliarde de dolari la avere, notează Bloomberg.

Recomandări

ZELENSKI MERGE LA MADRID
PREMIERĂ ÎN MEDICINĂ
VIVIENNE RENUNȚĂ LA NUMELE DE FAMILIE
AI PRIMAR, A.I. AVATAR
DEZASTRU ÎN PAPUA NOUA GUINEE
NE IA A.I.-UL LOCUL DE MUNCĂ?

Este pentru prima dată când Zuckerberg a intrat în primii trei în clasamentul Bloomberg al celor mai bogaţi oameni din 16 noiembrie 2020, când avea o avere de 105,6 miliarde de dolari, iar averea lui Musk era de 102,1 miliarde de dolari. Musk are acum o avere netă de 180,6 miliarde de dolari; cea a lui Zuckerberg este de 186,9 miliarde de dolari.

Inversarea poziţiilor în clasament lustrează modul în care acţiunile vehiculelor electrice, cândva la mare căutare, au fost depăşite de big tech şi, în special, de tot ceea ce implică inteligenţa artificială.

Acţiunile Tesla au scăzut cu 34% în acest an, având astfel cea mai slabă performanţă din indicele S&P 500. A fost lovită de o încetinire globală a cererii de vehicule electrice, de concurenţa tot mai mare din China şi de problemele de producţie din Germania. Meta, între timp, a crescut cu 49% datorită unor câştiguri trimestriale solide şi a entuziasmului provocat de iniţiativele bazate pe inteligenţă artificială ale companiei.

Rivalitatea celor doi miliardari se extinde dincolo de bogăţia lor: Musk şi Zuckerberg au fost implicaţi într-o dispută publică continuă care s-a intensificat atunci când Meta a lansat Threads, o platformă social-media care concurează cu X a lui Musk. Cei doi chiar au făcut schimb de replici anul trecut despre o posibilă luptă în cuşcă. Musk, în vârstă de 52 de ani, a reînviat recent ideea pe X, spunând că s-ar lupta cu Zuckerberg, în vârstă de 39 de ani, oriunde şi oricând”.

Citește și