• Tesla a majorat prețurile pentru variantele sale Model Y și Model 3 cu echivalentul a aproximativ 300 de dolari în Statele Unite, China, Japonia și Canada.
  • Măsura vine după ce compania a înregistrat cea mai mică marjă brută trimestrială din ultimii doi ani și a ratat estimările pieței.
  • Directorul executiv Elon Musk a semnalat luna trecută că producătorul de vehicule electrice va acorda prioritate creșterii vânzărilor în fața profitului.

Tesla Inc (TSLA.O) a majorat prețurile pentru variantele sale Model Y și Model 3 cu echivalentul a aproximativ 300 de dolari în Statele Unite, China, Japonia și Canada, după ce a redus prețurile celor mai bine vândute vehicule de la începutul anului, scrie Reuters.

Constructorul auto american a majorat cu 250 de dolari prețul de pornire pentru vehiculele electrice Model Y și Model 3 în SUA, se arată pe site-ul său – a doua oară în mai puțin de două săptămâni, după mai multe creșteri de prețuri în trecut. În China, Tesla, condusă de Elon Musk, a majorat prețul pentru variantele cu 2.000 de yuani (289,39 dolari), se arată pe site-ul web.

Măsura vine după ce compania a înregistrat cea mai mică marjă brută trimestrială din ultimii doi ani și a ratat estimările pieței, după ce a redus agresiv prețurile pentru a stimula cererea și a respinge concurența în creștere. Tesla a redus prețurile la nivel global începând din ianuarie pe numeroase piețe din întreaga lume pentru a rămâne în fața concurenților americani tradiționali, precum Ford Motor (F.N), în timp ce se străduiește să ajungă din urmă producătorii auto chinezi precum BYD Co Ltd (002594.SZ) pe cea de-a doua piață ca mărime.

Recomandări

MACRON SE ADRESEAZĂ ARMATELOR
COLEGIU DE ELITĂ CU TELEFOANE SIMPLE
CASTERA A ÎNOTAT ÎN SENA
JAMES WEBB DESCOPERĂ DANSUL GALAXIILOR
CUM AFECTEAZĂ CANICULA MEDIUL?
CÂT MAI DUREAZĂ CANICULA?

Până acum, compania a reușit să se mențină în fața marilor producători auto americani și japonezi care fac incursiuni în domeniul vehiculelor electrice prin reducerea prețurilor de vânzare, dar producătorii auto chinezi încep să preia conducerea pe această piață și pe altele cu oferte și mai ieftine.

Directorul executiv Elon Musk a semnalat luna trecută că producătorul de vehicule electrice va acorda prioritate creșterii vânzărilor în fața profitului, în contextul unei economii slabe. În Canada, producătorul auto a majorat prețurile crossoverului său performant Model 3 și Model Y cu 300 de dolari fiecare. În Japonia, prețurile pentru Model 3 entry-level au fost majorate cu 37.000 de yeni (269,01 dolari)

Citește și