• Directorul general al Meta, Mark Zuckerberg, a încercat recent să promoveze beneficiile muncii fizice.
  • Compania a început să le spună managerilor să oprească postarea de noi locuri de muncă cu o opțiune de la distanță, a raportat Insider.
  • O politică actualizată prevede că angajații trebuie să vină la birou de trei ori pe săptămână.

Meta va solicita angajaților să vină la birou trei zile pe săptămână începând cu 5 septembrie, marcând o întorsătură bruscă în cultura pro-muncă la distanță, pe care compania a susținut-o în perioada de vârf a pandemiei, scrie Business Insider.

Lucrătorii au primit o notificare cu privire la politica actualizată joi. Un purtător de cuvânt al Meta a confirmat într-un e-mail către Insider că angajații desemnați într-un birou vor fi mandatați să vină în trei zile pe săptămână.

Într-o notificare de lucru revizuită de The Information, care a raportat pentru prima dată despre noile planuri de revenire la birou, Meta a recunoscut că „așteptările mai ferme în persoană vor fi o schimbare pentru unii și vor necesita compromisuri”, dar că revenirea la birou „sprijină colaborarea și energia care provine din lucrul alături de echipa ta, care sunt esențiale pe măsură ce construim viitorul.”

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Lucrătorii care au fost angajați pentru o poziție îndepărtată într-o zonă în care nu există birou nu vor fi afectați de noua politică, a declarat un angajat pentru Insider.

Un purtător de cuvânt al Meta a spus că politica nu se va aplica lucrătorilor la distanță existenți. „Ne angajăm în munca distribuită și suntem încrezători că oamenii pot avea un impact semnificativ atât de la birou, cât și acasă. De asemenea, ne angajăm să ne perfecționăm în mod continuu modelul pentru a promova colaborarea, relațiile și cultura necesare angajaților fac tot posibilul”, a spus purtătorul de cuvânt.

Într-un interviu care discuta despre strategia pe termen lung a Meta pe podcastul The Tim Ferris Show în martie trecut, Zuckerberg a spus că speră ca „50% sau mai mult din companie” să lucreze „distribuit și să lucreze de la distanță” până la sfârșitul acestui deceniu.

Într-un Memo din martie care anunța concedierea a 10.000 de angajați, CEO-ul Mark Zuckerberg a scris cum o analiză a companiei a arătat că „inginerii de la începutul carierei lor au rezultate mai bune în medie atunci când lucrează fizic cu colegii de echipă cel puțin trei zile pe săptămână”. Detaliile analizei nu au fost împărtășite.

„Acest lucru necesită studii suplimentare, dar ipoteza noastră este că este încă mai ușor să construim încredere în persoană și că acele relații ne ajută să lucrăm mai eficient”, a scris Zuckerberg. De asemenea, compania a început să le spună managerilor de angajare în jurul lunii martie să înceteze postarea de noi locuri de muncă care oferă o opțiune la distanță, a raportat anterior Insider.

Citește și