• Un tren din Mexic, Maya, a fost deschis pe 15 decembrie, după 3 ani de construcție.
  • Șinele de peste 1.500 de km ar putea transporta 8.000 de pasageri pe zi.
  • Oficialii mexicani spun că proiectul va da un impuls economiei din Yucatan.

Un tren impresionant din Mexic, denumit Maya, a fost deschis pe 15 decembrie, după 3 ani de construcție. Șinele de peste 1.500 de kilometri ar putea îmbogăți regiunea prin transportarea a 8.000 de pasageri pe zi de la Cancun la Tulum și Merida, relatează The Wall Street Journal.

Oficialii mexicani spun că proiectul va da un impuls economiei din Yucatan. Cu toate acestea, ecologiștii și economiștii se opun proiectului.

„Aceasta este o regiune foarte inegală. Are niște orașe care au activități economice foarte intense, ca Merida și Cancun și de asemenea, există alte regiuni care au un nivel foarte scăzut de creștere. Cea mai mare schimbare cred că este legată de dezvoltarea urbană haotică din jurul gărilor. Dacă nu ai planificarea asta atât de agresivă, care intervine pe piața funciară pentru a se asigura că oamenii au terenuri ieftine pentru a-și construi casele în apropierea hotelurilor și restaurantelor unde vor lucra, acest tip de model de așezare va fi un dezastru”, a declarat Antonio Azuela, fost procuror federal pentru protecția mediului.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
XI JINPING RESTRUCTUREAZĂ ARMATA
CÂT ȚINE TINEREȚEA?
BIDEN CĂLĂTOREȘTE CU MARINE ONE
PAPA VIZITEAZĂ O ÎNCHISOARE DE FEMEI
IOHANNIS CAUTĂ JOB LA C.E.

Citește și