• Antreprenorul Sina Estavi a cumpărat NFT-ul cu primul tweet al lui Jack Dorsey cu 2.9mil $ în 2021.
  • Estavi a scos la licitație NFT-ul, iar cea mai mare ofertă în prezent e de 1.985$.
  • Colecția Moonbirds a scăzut cu 94%, de la 484mil $ în aprilie 2022 la 3.1mil $ în aprilie 2023.

Numele antreprenorului Sina Estavi devenea cunoscut în 2021 după ce a plătit 2.9 milioane de dolari pentru un NFT cu primul mesaj postat vreodată de fondatorul Twitter, Jack Dorsey. La mai bine de 2 ani distanță, Estavi nu știe cum să mai scape de acest NFT, care și-a pierdut 99.93% din valoare.

Sina Estavi plătea 2.9 milioane de dolari în 2021, în speranța că valoarea NFT-ului cu mesajul de 5 cuvinte al lui Dorsey va crește mult în valoare. Ca dovadă, un an mai târziu cerea la o licitație suma de 48 de milioane de dolari. Nu a primit, desigur, acea sumă, iar acum a pornit o nouă licitație de la zero dolari. Iar cea mai mare ofertă este de un ether, adică aproximativ 1.895 de dolari.

Recomandări

TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CE FACI ÎN CAPITALĂ DE FLORII?
UNDE MERGI ÎN VACANȚA DE PAȘTE?
UK AR TRIMITE SOLDAȚI ÎN GAZA
AVEM PRINTRE CELE MAI MICI PREȚURI LA ENERGIE

Cu alte cuvinte, și-a pierdut 99.93% din valoarea cu care a fost achiziționat în urmă cu 2 ani și 3 luni. Nici faptul că Estavi a promis că va dona jumătate din suma primită către o asociație caritabilă nu a făcut ca interesul să crească.

Nebunia NFT-urilor a avut un boom în 2021 și la începutul anului trecut. Ca dovadă și că vârful căutărilor pe Google după termen a fost în ianuarie anul trecut. Interesul a scăzut enorm iar pentru astfel de NFT-uri, cum este cel cu tweet-ul lui Dorsey, valoarea a scăzut enorm.

Îți aduc aminte și de vestea de la începutul lunii, cu un NFT Bored Ape cumpărat de Justin Bieber cu 1.31 milioane de dolari și care acum e evaluat la 59 de mii de dolari. Un alt exemplu este colecția Moonbirds care a scăzut cu 94%. Era evaluată la 484 milioane de dolari în aprilie 2022, iar acum mai valorează doar 3.1mil $ în aprilie 2023.

Citește și