NFT-ul cu primul tweet al lui Jack Dorsey a scăzut cu 99.93% în valoare. Cât a ajuns să coste, de la 2.9mil $ în 2021

Numele antreprenorului Sina Estavi devenea cunoscut în 2021 după ce a plătit 2.9 milioane de dolari pentru un NFT cu primul mesaj postat vreodată de fondatorul Twitter, Jack Dorsey. La mai bine de 2 ani distanță, Estavi nu știe cum să mai scape de acest NFT, care și-a pierdut 99.93% din valoare.

Sina Estavi plătea 2.9 milioane de dolari în 2021, în speranța că valoarea NFT-ului cu mesajul de 5 cuvinte al lui Dorsey va crește mult în valoare. Ca dovadă, un an mai târziu cerea la o licitație suma de 48 de milioane de dolari. Nu a primit, desigur, acea sumă, iar acum a pornit o nouă licitație de la zero dolari. Iar cea mai mare ofertă este de un ether, adică aproximativ 1.895 de dolari.

Cu alte cuvinte, și-a pierdut 99.93% din valoarea cu care a fost achiziționat în urmă cu 2 ani și 3 luni. Nici faptul că Estavi a promis că va dona jumătate din suma primită către o asociație caritabilă nu a făcut ca interesul să crească.

Nebunia NFT-urilor a avut un boom în 2021 și la începutul anului trecut. Ca dovadă și că vârful căutărilor pe Google după termen a fost în ianuarie anul trecut. Interesul a scăzut enorm iar pentru astfel de NFT-uri, cum este cel cu tweet-ul lui Dorsey, valoarea a scăzut enorm.

Îți aduc aminte și de vestea de la începutul lunii, cu un NFT Bored Ape cumpărat de Justin Bieber cu 1.31 milioane de dolari și care acum e evaluat la 59 de mii de dolari. Un alt exemplu este colecția Moonbirds care a scăzut cu 94%. Era evaluată la 484 milioane de dolari în aprilie 2022, iar acum mai valorează doar 3.1mil $ în aprilie 2023.

Citește și

Exit mobile version