• Tears of the Kingdom a devenit cea mai mare lansare fizică de jocuri video din 2023 în Marea Britanie.
  • Zelda a fost întotdeauna o franciză îndrăgită de fanii Nintendo.
  • Vânzările uriașe de deschidere ale celui mai recent Zelda îl plasează printre cele mai mari jocuri cu plată lansate vreodată.

Nintendo a anunțat că cel mai recent joc din seria Zelda s-a vândut în peste 10 milioane de exemplare în doar trei zile. The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom a devenit jocul Zelda cu cele mai rapide vânzări de până acum, a precizat Nintendo, scrie BBC.

Pentru comparație, The Legend of Zelda: Ocarina of Time – cel mai bine cotat joc pe Metacritic -s-a în vândut 7,4 milioane de exemplare. Tears of the Kingdom a fost lansat vineri ca o exclusivitate Nintendo Switch și s-a vândut deja în mai multe exemplare decât orice alt joc Zelda, cu excepția Breath of the Wild, căruia îi este o continuare.

Breath of the Wild, lansat atât pe Switch, cât și pe Wii U în 2017, s-a vândut în aproape 30 de milioane de unități, potrivit Statista. Între timp, câștigătorul premiului 2022 Game Awards, Elden Ring, a vândut aproximativ 20,5 milioane de unități până în martie 2023. Dar jocul fantasy, realizat de dezvoltatorii seriei de succes de jocuri de rol Dark Souls, a fost lansat pe mai multe console, cuprinzând PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X și chiar PC.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Tears of the Kingdom a devenit, de asemenea, cea mai mare lansare fizică de jocuri video din 2023 în Marea Britanie, potrivit GamesIndustry.biz, vânzând de două ori mai multe copii fizice decât Hogwarts Legacy.

Piers Harding-Rolls, de la Ampere Analysis, a declarat pentru BBC News: Vânzările uriașe de deschidere ale celui mai recent Zelda îl plasează printre cele mai mari jocuri cu plată lansate vreodată. Cu vânzări brute estimate la peste 600 de milioane de dolari, acest titlu este comparabil cu unele dintre cele mai bune lansări din toate timpurile, dar este puțin mai prejos de cele mai mari. De exemplu, Grand Theft Auto V a înregistrat vânzări de peste 1 miliard de dolari în cele trei zile de lansare. Zelda a fost întotdeauna o franciză îndrăgită de fanii Nintendo, dar succesul consolei Switch și reinventarea francizei într-o experiență open-world au transformat atractivitatea acesteia.”

Citește și: