• Papa Francisc a întrerupt dezbaterile din Piața Sfântul Petru pentru a răspunde la un apel pe telefonul mobil.
  • Vaticanul nu a oferit nicio informație despre conținut.
  • Membrii grupului LGBTQ+ Mosaiko au declarat că au dorit să-l viziteze pe Francisc la audiența de miercuri.

Audiențele generale de miercuri de la Vatican sunt adesea o ocazie pentru oamenii obișnuiți de a avea un acces rar la Papa Francisc, iar întâlnirea din această săptămână nu a fost diferită: Un grup de catolici LGBTQ+ a obținut o fotografie cu Papa, iar supraviețuitorii abuzurilor clericale din Germania care au mers cu bicicleta la Roma i-au înmânat lui Francisc o scrisoare prin care se cere un răspuns mai bun din partea bisericii la această criză, scrie AP News.

Între timp, Francisc a întrerupt dezbaterile din Piața Sfântul Petru pentru a răspunde la un apel pe telefonul mobil. Vaticanul nu a oferit nicio informație despre conținut. Membrii grupului LGBTQ+ Mosaiko au declarat că au dorit să-l viziteze pe Francisc la audiența de miercuri pentru a transmite un mesaj de incluziune și unitate cu ocazia zilei internaționale împotriva homofobiei, bifobiei și transfobiei.

Apelul pe care vrem să i-l transmitem Papei Francisc este ca în sfârșit, să spunem, biserica să ne primească”, a declarat Tiziano Fani Braga, coordonatorul grupului, după audiență. Încercăm să fim parte integrantă a bisericii, așa cum sunt toți credincioșii, fără discriminare și să luptăm împotriva tuturor discriminărilor.”

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

În piață se aflau 15 supraviețuitori ai abuzurilor sexuale comise de clerici și însoțitorii lor, care au plecat din München pe 6 mai într-un pelerinaj pe bicicletă spre Roma. Aceștia încearcă să atragă atenția asupra unei campanii de schimbare a modului în care Biserica Catolică tratează preoții care violează și molestează copii și adulți vulnerabili, precum și a modului în care se ocupă de victime.

Grupul i-a înmânat o scrisoare lui Francisc, îndemnându-l să facă tot ce vă stă în putere pentru a se asigura că în toate colțurile Bisericii universale problema abuzurilor sexuale și spirituale este văzută, abordată și prevenită prin măsuri preventive adecvate”.

Scrisoarea a recunoscut că s-au făcut pașii inițiali, dar că trebuie făcut mai mult și că trebuie trimis un semnal clar autorilor și episcopilor care nu și-au îndeplinit responsabilitățile și care, într-o anumită măsură, nu o fac nici astăzi”. Lecția săptămânală de catehism a lui Francisc s-a axat pe viața și vocația Sfântului Francisc Xavier și s-a încheiat cu un alt apel pentru pace în Ucraina.

Citește și: