• Olena Zelenska a mulțumit Guvernul Republicii Coreea pentru sprijinirea formulei de pace a președintelui Ucrainei.
  • Soția președintelui și-a exprimat speranța că va fi înființat un tribunal special pentru a aduce conducerea rusă în fața justiției pentru declanșarea războiului.
  • În urma discuțiilor, partea coreeană este pregătită să furnizeze vehicule de deminare și aparate mobile cu raze X pentru Ucraina.

În cadrul vizitei sale în Republica Coreea, Prima Doamnă a Ucrainei, Olena Zelenska, s-a întâlnit cu ministrul Afacerilor Externe Park Jin. La întâlnire au participat și Iulia Svyrydenko, prim-viceprim-ministru și ministrul Economiei al Ucrainei, Rostyslav Shurma, șef adjunct al Oficiului Prezidențial, și Dmytro Ponomarenko, ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al Ucrainei în Republica Coreea. Olena Zelenska a mulțumit Guvernul Republicii Coreea pentru sprijinirea formulei de pace a președintelui Ucrainei Volodimir Zelenski și pentru condamnarea răpirii copiilor ucraineni de către Rusia. Ea a subliniat nevoile urgente ale țării, inclusiv deminarea umanitară, anunță site-ul oficial al președinției ucrainene.

„Aproximativ 30% din teritoriul Ucrainei (peste 174.000 de kilometri pătrați) a fost afectat de ostilități. Prin urmare, înaintea Afganistanului și Siriei, țara noastră este acum cea mai contaminată mină din lume. În fiecare zi, salvatorii noștri neutralizează capcanele lăsate de inamic. Numai pe 6 mai am pierdut șase pirotehnice ale Serviciului de Stat de Urgență din regiunea Herson. Sperăm în ajutorul Guvernului Republicii Coreea pentru satisfacerea nevoilor prioritare de deminare a vehiculelor și echipamentelor de protecție”, a spus Olena Zelenska.

În urma discuțiilor, partea coreeană este pregătită să furnizeze vehicule de deminare și aparate mobile cu raze X pentru Ucraina. Soția președintelui și-a exprimat speranța că va fi înființat un tribunal special pentru a aduce conducerea rusă în fața justiției pentru declanșarea războiului. „Este nevoie de dreptate nu doar pentru Ucraina, ci și pentru toate țările care vor să trăiască în pace”, a subliniat Prima Doamnă.

Recomandări

ALTMAN PORNEȘTE RĂZBOIUL CU GOOGLE
100 LIDERI MONDIALI DAU STARTUL JO
CE ÎNSEAMNĂ TULBURAREA ARFID?
CE ESTE TULBURAREA ARFID?
CE DESTINAȚII VIZITEZI VARA ASTA?
UNDE CONDUCI ÎN WEEKEND?

Citește și: