• Echipa lui Guardiola este nerăbdătoare să se întâlnească pe teren cu adversara sa, Real Madrid, chiar în această seară.
  • Meciul va fi disputat pe Etihad Stadium.
  • Câștigătoarea partidei va fi întâmpinată de Inter Milano, în finala de la lstanbul, din 10 iunie.

Manchester City și Real Madrid se vor confrunta astăzi pe teren pentru un loc în finala Ligii Campionilor. Este probabil cel mai așteptat meci de club al sezonului. Managerul madrilenilor, Carlo Ancelotti, garantează fanilor „un meci palpitant” pe Etihad Stadium, după ce echipele au remizat 1-1 săptămâna trecută. Câștigătoarea se va întâlni cu Inter Milano, în finala din 10 iunie, scrie CNN.

În timp ce Manchester City este în formă, Madridul nu s-a lăsat nici el mai prejos pe parcursul activității sale. Echipa are un istoric admirabil când vine vorba de Liga Campionilor. Clubul a obținut cinci titluri în ultimii nouă ani și are un record de 14. „Curajul este un element fundamental în acest tip de meci”, a declarat marți Ancelotti reporterilor. „La nivel individual, cele două echipe sunt egale, dar curajul face diferența într-un meci ca acesta, în care trebuie să știi să reziști și să lupți”.

Clubul lui Guardiola poate avea avantajul terenului propriu, dar Los Blancos se vor simți încrezători după prestația de săptămâna trecută, de pe Santiago Bernabéu, atunci când au reușit să anuleze cu succes amenințarea atacantului Erling Haaland. „În prima etapă, am fost remarcabili în modul în care am jucat mingea din spate și le-a fost greu să o recupereze”, a spus el. „Acesta va fi un factor important și mâine. A avea mai multă minge înseamnă mai puține riscuri în defensivă”.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Liga Campionilor este singurul trofeu care a scăpat până acum echipei lui Pep Guardiola. Aceasta a pierdut în fața Madridului în semifinale anul trecut și în fața lui Chelsea în finală cu un an înainte. „Moștenirea noastră este deja excepțională”, a declarat Guardiola marți reporterilor. „Am fost aici de multe ori”. „Nu suntem proști să nu știm cât de important este meciul de mâine, poate unul dintre cele mai importante meciuri de când suntem aici, nu putem nega asta. Pentru competiție, pentru rivali, pentru multe lucruri”.

Manchester City intră în competiție ca favorită, deși o privire asupra istoriei recente a Ligii Campionilor arată că Madridul nu ar trebui să fie niciodată exclusă atunci când vine vorba de meciuri europene eliminatorii.

Meciul începe la ora 22:00 a României.

Citește și: