• Inteligența artificială a generat imagini ale bărbatului și femeii „perfecte”.
  • Un grup de specialiști susține că rezultatele sunt „în mare parte nerealiste”.
  • În urma experimentului, aproximativ 40% dintre femei sunt blonde, iar 70% dintre bărbați au părul negru.

Inteligența artificială îți oferă o nouă perspectivă. Sistemul a generat fotografii care arată ,,idealul” în frumusețe, atât în cazul bărbatului, cât și în cel al femeii. Imaginile au rezultat în urma analizării bazelor de date din social media, dar și a căutărilor de pe World Wide Web, scrie Sky News.

Imaginile A.I ale bărbaților și femeilor au fost create și în urma engagement-ului internauților pe rețelele sociale. Mai mult, au fost folosite instrumente pentru a examina miliarde de imagini ale oamenilor.

„Bulimia Project”, un grup de conștientizare a tulburărilor de alimentație, a tras concluziile și a avertizat că rezultatele sunt „în mare măsură nerealiste” în ceea ce privește descrierea tipurilor de corp ,,perfect”.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA

Grupul a declarat că mare parte din imaginile generate conțineau femei cu păr blond, ochi căprui și piele măslinie, în timp ce în cazul bărbaților, a existat o tendință de păr șaten și ochi căprui. De asemenea, seria de imagini inspirate din rețelele sociale a avut o tendință de a „sexualiza mai mult” decât cele de pe World Wide Web.

Studiul a arătat, de asemenea, că existau unele variații între preferințele corporale pentru bărbați și femei. Imaginile generate cu corpul feminin „perfect” prezentau femei bronzate, cu aspect caucazian, siluete subțiri și talie mică. 37% dintre imaginile A.I includeau femei cu părul blond, în timp ce 53% arătau femei cu pielea măslinie.

Imaginile cu corpul masculin „perfect” înfățișau bărbați musculoși, cu un abdomen lucrat, care purtau tricouri strâmte. 67% dintre imaginile generate de inteligența artificială includeau bărbați cu păr șaten, iar restul de 63%, bărbații erau prezentați având piele măslinie.

Citește și:

Johnny Deep a fost aplaudat timp de 7 minute pentru filmul de revenire „Jeanne du Barry” la Cannes

Tom Hanks vorbește despre cum poate apărea în filme chiar și după moarte

Jamie și Corinne Foxx sunt gazdele emisiunii TV „We are family”