• Johnny Depp izbucnește în lacrimi când primește șapte minute de ovații în picioare.
  • Ovațiile au loc la un an de la victoria în instanță asupra fostei soții, Amber Heard.
  • Criticii au avut reacții amestecate la interpretarea lui Depp.

Johnny Depp a fost ovaționat în picioare timp de șapte minute la premiera filmului său de revenire, „Jeanne du Barry”, în cadrul Festivalului de Film de la Cannes, marți.

Actorul aclamat, în vârstă de 59 de ani – care îl interpretează pe regele Ludovic al XV-lea în această dramă de epocă, aizbucnit în lacrimi în timp ce savura momentul alături de regizorul și colega sa de scenă Maïwenn.

Filmul este primul proiect al lui Depp de când a fost pus la zid de Hollywood în anii care au urmat acuzațiilor de abuz ale fostei sale soții Amber Heard în 2016, scrie MailOnline.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA

După un proces îndelungat, însă, anul trecut, s-a stabilit că Heard l-a defăimat pe fostul ei soț și a fost obligată să-i plătească acestuia daune de peste 8 milioane de dolari, deși ulterior au căzut de acord asupra sumei de 1 milion de dolari pentru a pune capăt bătăliei lor juridice.

Controversa alegerii filmului

Cea de-a 76-a ediție a Festivalului de Film a marcat, de asemenea, prima apariție pe covorul roșu a lui Depp de la victoria sa în instanță.

Filmul în limba franceză regizat de Maïwenn a fost ales în mod controversat pentru a deschide festivalul din acest an, conform INDEPENDENT.

Însă, regizorul de la Cannes, Thierry Fremaux, a primit reacții negative pentru decizia de a deschide festivalul cu filmul lui Depp, din cauza acuzațiilor aduse împotriva acestuia.

Regizoarea Maïwenn, care joacă, de asemenea, în film, a fost și ea implicată într-o controversă după ce a recunoscut că a agresat un jurnalist.

Redactorul-șef al revistei Mediapart, Edwy Plenel, a depus o plângere la poliție pe 7 martie, care l-a acuzat pe Maïwenn că l-a scuipat în față în timp ce acesta lua masa la un restaurant.

Acesta a declarat că „Nu o cunosc pe Maïwenn, nu am întâlnit-o niciodată. Aș fi fost incapabil să o recunosc. Nu am cunoscut-o niciodată. Această agresiune a provocat mai mult stupoare decât orice altceva”.

Revenirea lui Johnny Depp

La sosirea lui Depp, starul din „Edward Mâini de foarfecă” a fost întâmpinat cu aplauze și susținut de o mare de fani care îl adorau.

Acesta nu și-a putut ascunde încântarea de a fi din nou la Hollywood, după ce anterior fusese exclus din mai multe proiecte în timpul procesului, inclusiv din franciza cinematografică Fantastic Beasts.

Potrivit rapoartelor, mulțimea de spectatori a strigat „Johnny!” în timp ce Depp, cu ochelari de soare de culoare mov, a semnat autografe și a revenit în lumina reflectoarelor.

Ca de obicei, evenimentul a atras marile și bunele celebrități din lumea mondenă, deoarece vedete, printre care Brie Larson, Uma Thurman, Elle Fanning și Helen Mirren, au uimit privitorii în timp ce se îndreptau spre proiecție.

„Jeanne du Barry” a fost anunțat ca fiind revenirea lui Depp, deși prezența sa proeminentă la Cannes a fost intens dezbătută.

Criticii au păreri împărțite

Deși a fost ovaționat în picioare, criticii au avut reacții diverse la interpretarea lui Depp.

Unii au fost impresionați de vorbirea sa în limba franceză, în timp ce alții au spus că a fost „minunat să îl vedem pe Depp în mod subtil și liniștit”.

Ludovic al XV-lea a domnit peste Franța din 1715 până la moartea sa, în 1774. A fost căsătorit cu regina Franței, Marie Leczinska, dar a avut mai multe aventuri de lungă durată. Jeanne a fost ultima sa amantă înainte de a muri.

Jurata de la Cannes, Brie Larson a fost luată prin surprindere când a fost întrebată de un jurnalist ce părere are despre filmul care a deschis festivalul.

Depp nu a mai fost distribuit într-un film important din SUA de la procesul pe care l-a intentat în 2018 și pe care l-a pierdut după ce o instanță din Marea Britanie a decis că descrierea tabloidului despre el ca fiind un „bătăuș de soții” era „substanțial adevărată”.

Criticii sugerează că s-ar putea să nu fie chiar întoarcerea triumfală la care spera Depp.

Rezumatul recenziilor

„Depp ar putea fi actorul cel mai puțin potrivit, după Hulk Hogan, pentru a interpreta un monarh din vechiul regim”, scrie Robbie Collins, potrivit INDEPENDENT.

Acesta continuă: „Este adevărat că franceza lui nu este prea slabă, dar gravitatea sa regală este inexistentă, iar el nu pare cu adevărat acasă în rol decât în timpul unor momente ocazionale de clovnerie, ceea ce nu ajută prea mult la vânzarea distribuției sale ca fiind o alegere inspirată…”

Jo-Ann Titmarsh afirmă: „Nu te poți abține să nu te gândești la Depp, acel tânăr aurit al cărui aspect poate că a dispărut, dar al cărui farmec aici este neștirbit. După filme precum Mortdecai și franciza Pirații, este minunat să îl vezi pe Depp în mod subtil și liniștit, mai mult colonelul Joll din Așteptându-i pe barbari și mai puțin Jack Sparrow, și în franceză, pe deasupra. Cu toate acestea, acest film oferă puține lucruri genului deja plin de drame costumate care au loc în anii de apus ai dinastiilor monarhice și, în ciuda tuturor escapadelor lui Jeanne în stil liber, nu oferă o nouă abordare a unei perioade istorice.”

„Depp produce un personaj abandonat, de tristețe și regret tăcut, mai ales din priviri mici și grimase dezamăgite. Da, când vorbește, vorbește în franceză pe tot parcursul. Și da, în ciuda unei munci aparent asidue cu un antrenor de dialect, el vorbește franceza ca un american care vorbește franceza”, scrie Kevin Maher.

„Prostia esențială a filmului este o parte a vizionabilității sale, deși poate că Maïwenn nu este niciodată foarte sigură cum să se descurce cu Depp. Fără această distribuție spectaculoasă, deși Depp este cu siguranță suficient de bun pentru a nu fi o simplă cascadorie, Ludovic al XV-lea ar fi doar un bătrânel neatrăgător, tăticul regal de zahăr, și s-ar pune mult mai mult accent pe strategiile politice ale Ioanei”, scrie Peter Bradshaw.

Citește și