• Omid Scobie, care a scris „Finding Freedom”, a intrat luni în boxa martorilor în procesul de piraterie telefonică împotriva The Mirror.
  • Biograful prințului Harry și al lui Meghan Markle a declarat în fața Înaltei Curți că a fost învățat să spargă mesajele vocale în timp ce se afla în practică la Sunday People.
  • Corespondentul regal a spus că nu are numărul de telefon mobil al lui Harry.

Omid Scobie, care a scris „Finding Freedom”, a intrat luni în boxa martorilor în procesul de piraterie telefonică împotriva The Mirror. Biograful prințului Harry și al lui Meghan Markle a declarat în fața Înaltei Curți că a fost învățat să spargă mesajele vocale în timp ce se afla în practică la Sunday People, scrie The Independent.

Omid Scobie, care a fost coautor al cărții „Finding Freedom”, a intrat luni în boxa martorilor în cadrul procesului de piratare a telefoanelor intentat de mai multe persoane de profil, inclusiv de ducele de Sussex, împotriva Mirror Group Newspapers (MGN).

Într-o declarație în calitate de martor, Scobie a declarat că în primăvara anului 2002 a făcut practică la Sunday People, unde susține că i s-a dat „o listă de numere de telefonie mobilă, urmată de o descriere verbală detaliată a modului în care trebuie ascultate mesajele vocale, ca și cum ar fi fost o tehnică de rutină de colectare a știrilor”.

Recomandări

ALTMAN PORNEȘTE RĂZBOIUL CU GOOGLE
100 LIDERI MONDIALI DAU STARTUL JO
CE ÎNSEAMNĂ TULBURAREA ARFID?
CE ESTE TULBURAREA ARFID?
CE DESTINAȚII VIZITEZI VARA ASTA?
UNDE CONDUCI ÎN WEEKEND?

În declarația sa de martor, Scobie a continuat: „Am fost luat prin surprindere de ceea ce părea complet imoral și nu mi-am îndeplinit niciodată sarcina.”

În timpul interogatoriului de Andrew Green KC, pentru MGN, Scobie a negat că mărturia sa despre Morgan ar fi fost o „amintire falsă” inventată pentru a-l ajuta pe ducele de Sussex. Corespondentul regal a spus că nu are numărul de telefon mobil al lui Harry, adăugând că a fost descris în mod greșit ca fiind „purtătorul de cuvânt” și „animatorul” lui Meghan.

Citește și