• Omid Scobie, care a scris „Finding Freedom”, a intrat luni în boxa martorilor în procesul de piraterie telefonică împotriva The Mirror.
  • Biograful prințului Harry și al lui Meghan Markle a declarat în fața Înaltei Curți că a fost învățat să spargă mesajele vocale în timp ce se afla în practică la Sunday People.
  • Corespondentul regal a spus că nu are numărul de telefon mobil al lui Harry.

Omid Scobie, care a scris „Finding Freedom”, a intrat luni în boxa martorilor în procesul de piraterie telefonică împotriva The Mirror. Biograful prințului Harry și al lui Meghan Markle a declarat în fața Înaltei Curți că a fost învățat să spargă mesajele vocale în timp ce se afla în practică la Sunday People, scrie The Independent.

Omid Scobie, care a fost coautor al cărții „Finding Freedom”, a intrat luni în boxa martorilor în cadrul procesului de piratare a telefoanelor intentat de mai multe persoane de profil, inclusiv de ducele de Sussex, împotriva Mirror Group Newspapers (MGN).

Într-o declarație în calitate de martor, Scobie a declarat că în primăvara anului 2002 a făcut practică la Sunday People, unde susține că i s-a dat „o listă de numere de telefonie mobilă, urmată de o descriere verbală detaliată a modului în care trebuie ascultate mesajele vocale, ca și cum ar fi fost o tehnică de rutină de colectare a știrilor”.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT
VIN ALEGERILE, CUM VOTEAZĂ TINERII?

În declarația sa de martor, Scobie a continuat: „Am fost luat prin surprindere de ceea ce părea complet imoral și nu mi-am îndeplinit niciodată sarcina.”

În timpul interogatoriului de Andrew Green KC, pentru MGN, Scobie a negat că mărturia sa despre Morgan ar fi fost o „amintire falsă” inventată pentru a-l ajuta pe ducele de Sussex. Corespondentul regal a spus că nu are numărul de telefon mobil al lui Harry, adăugând că a fost descris în mod greșit ca fiind „purtătorul de cuvânt” și „animatorul” lui Meghan.

Citește și