• Apple a prezentat în avanpremieră o serie de progrese în materie de accesibilitate, inclusiv o nouă tehnologie care le va permite utilizatorilor să își sintetizeze vocea pentru a o folosi în persoană sau la telefon.
  • Tehnologia se numește Live Speech și necesită ca utilizatorul să înregistreze 15 minute de audio pentru a-și genera vocea pe dispozitiv.
  • Noua tehnologie face parte dintr-o suită mai largă de caracteristici de accesibilitate, inclusiv îmbunătățiri destinate utilizatorilor cu deficiențe vizuale sau cognitive.

Înainte de evenimentul WWDC din iunie, Apple a prezentat marți o serie de funcții de accesibilitate care vor fi disponibile „ mai târziu anul acesta” în următoarea mare actualizare a iPhone-ului. Noua funcție „Personal Voice”, așteptată ca parte a iOS 17, va permite iPhone-urilor și iPad-urilor să genereze reproduceri digitale ale vocii unui utilizator pentru conversațiile în persoană și pentru apelurile telefonice, FaceTime și audio, scrie CNBC.

Apple a precizat că Personal Voice va crea o voce sintetizată care seamănă cu cea a utilizatorului și poate fi folosită pentru a intra în legătură cu familia și prietenii. Funcția se adresează utilizatorilor care au afecțiuni care le pot afecta capacitatea de vorbire în timp.

Utilizatorii își pot crea vocea personală înregistrând 15 minute de sunet pe dispozitivul lor. Apple a precizat că funcția va utiliza tehnologia locală de învățare automată pentru a maximiza confidențialitatea.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
SCANDAL CU SÂNGE INFECTAT ÎN UK
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
APPLE ADUCE UN NOU MAGAZIN DE APLICAȚII
CE „MIAU” FĂCUT...

Aceasta face parte dintr-o serie mai amplă de îmbunătățiri ale accesibilității pentru dispozitivele iOS, inclusiv o nouă funcție Assistive Access care îi ajută pe utilizatorii cu dizabilități cognitive și pe cei care îi îngrijesc să folosească mai ușor de dispozitivele iOS.

Noi funcții pentru Apple

Apple a anunțat, de asemenea, o altă tehnologie susținută de învățare automată, mărind funcția Magnifier existentă cu un nou mod de detecție susținut de funcția point-and-speak. Noua funcționalitate va combina intrarea prin intermediul camerei, intrarea LiDAR și tehnologia de învățare automată pentru a anunța textul de pe ecran.

De obicei, Apple lansează software la WWDC în versiune beta, ceea ce înseamnă că funcțiile sunt disponibile mai întâi pentru dezvoltatori și pentru membrii publicului care doresc să opteze pentru această opțiune. Aceste caracteristici vor rămâne, de obicei, în versiunea beta pe parcursul verii și vor fi lansate pentru public în toamnă, atunci când noile iPhone-uri vor ajunge pe piață.

Conferința WWDC 2023 a Apple începe pe 5 iunie. Compania este așteptată să prezinte prima sa cască de realitate virtuală, printre alte anunțuri software și hardware.

Citește și