• Administrația Nicușor Dan a blocat dezvoltările imobiliare.
  • S-au înregistrat scăderi ale autorizațiilor de construire în zone precum București și centrul țării.
  • În Moldova și Dobrogea, însă, numărul de autorizații de construire a crescut.

Numărul de autorizații de construire pentru sectorul rezidențial a scăzut în ianuarie anul acesta. Se continuă astfel o tendință de scădere a volumului de construcții de case și apartamente, care a început în 2022 și s-a continuat și în 2023. S-au înregistrat scăderi ale autorizațiilor de construire în zone precum București și centrul țării. În Moldova și Dobrogea, însă, numărul de autorizații de construire a crescut.

„Administrația Nicușor Dan a blocat dezvoltările imobiliare. Nu este în regulă nici să se dezvolte haotic, fără niciun plan, fără niciun fel de drum, cum am văzut, dar nici să blochezi absolut tot, cum s-a întâmplat în București. În alte orașe și în București, au crescut foarte mult costurile pentru materiale de construcții, energia. Proiectele noi au fost puse pe hold”, a explicat Răzvan Botea, editor ZF, la Aleph News.

În anul 2023 s-au eliberat 34.646 autorizaţii de construire pentru clădiri rezidenţiale, în scădere cu 20,6% faţă de anul 2022. Scăderi s-au înregistrat în toate regiunile de dezvoltare. În luna decembrie 2023 s-au eliberat 2.550 autorizaţii de construire pentru clădiri rezidenţiale (-5,6% faţă de luna noiembrie 2023), cu o suprafaţă utilă totală de 786.693 mp (+24,3%).

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
XI JINPING RESTRUCTUREAZĂ ARMATA
IOHANNIS CAUTĂ JOB LA C.E.
BEYONCE FACE SHOW LA VMA
MEGHAN FACE PARTENERIAT CU NETFLIX
TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ

Citește și