• Bursa de Valori din New York chestionează participanţii la piaţă cu privire la avantajele tranzacţionării acţiunilor 24 de ore din 24.
  • Autorităţile de reglementare analizează o cerere de înfiinţare a primei burse care funcţionează 24/7.
  • Robinhood şi Interactive Brokers, alături de alți brokeri de retail, oferă acum acces 24 de ore din 24, în timpul săptămânii, la acţiunile americane.

Bursa de Valori din New York discută posibilitatea tranzacționării acțiunilor 24/7.

NYSE a demarat un sondaj printre participanții la piață pentru a evalua avantajele tranzacționării acțiunilor non-stop, iar această inițiativă vine în contextul în care autoritățile de reglementare analizează o propunere pentru prima bursă 24/7, scrie Financial Times.

Sondajul NYSE i-a întrebat pe respondenți dacă tranzacționarea non-stop ar trebui să aibă loc în weekend, precum și pe o săptămână de cinci zile, cum ar trebui să fie protejați investitorii de fluctuațiile de preț și cum ar trebui respondenții să lucreze în orice sesiune de noapte.

Recomandări

A.I. NEWS
ULTIMATUM PENTRU HAMAS
CÂT INVESTESC PARTIDELE ÎN PROPAGANDĂ
UNDE MERGE REGELE CHARLES
MACRON A IEȘIT LA ATAC
FERRARI LANSEAZĂ UN NOU BOLID

De asemenea, se menționează că există un interes crescut pentru tranzacționarea 24/7, influențat de operațiunile non-stop ale tranzacționării cu criptomonede și de creșterea activității investitorilor de retail.

Problema a devenit un subiect fierbinte în ultimii ani, în mare parte datorită funcționării 24/7 a tranzacționării cu criptomonede și de creșterea activității investitorilor de retail, stimulată mai întâi de blocajele cauzate de pandemia COVID.

Bursele au rămas în urmă pe măsură ce alte piețe mari, inclusiv trezoreriile americane, valutele majore și principalele contracte futures pentru indicii bursieri pot fi tranzacționate non-stop de luni până vineri.

Mai mulţi brokeri de retail, inclusiv Robinhood şi Interactive Brokers, oferă acum acces 24 de ore din 24, în timpul săptămânii, la acţiunile americane, cu tranzacţii care fie se potrivesc cu deţinerile lor interne, fie sunt efectuate prin intermediul unui loc de tranzacţionare „dark pool”, cum ar fi Blue Ocean, unde acţiunile sunt adesea tranzacţionate cu investitori de retail asiatici în timpul zilei.

„Există cerere pentru tranzacționare 24 de ore pe zi, dar nu este neapărat din întreaga piață”, a spus un broker instituțional, care a avertizat că personalul de bază s-ar putea dovedi a fi o altă problemă spinoasă.

„Lucrurile se întâmplă deja în afara orelor obișnuite și trebuie să fii la curent cu asta într-o oarecare măsură – dar este foarte diferit de ceva care se întâmplă, de exemplu, la Apple la 2 dimineața sau chiar la 16:00 într-o sâmbătă. Ce faci atunci?”

Sondajul NYSE, parte a Intercontinental Exchange, a fost realizat de echipa sa de analiză a datelor, mai degrabă decât de conducerea sa, și evidențiază interesul tot mai mare pentru tranzacționarea unor produse precum Nvidia sau Apple peste noapte, între 20:00 și 4:00, ora Estului.

Citește și