• Jo Hunter, CEO-ul unei companii din Marea Britanie, a decis anul trecut să facă un experiment: o lună de pauză pentru toți angajații săi.
  • Inițiativa a dat roade pentru că oamenii s-au întors la muncă mult mai motivați.
  • „Este greșit, după părerea mea, să luăm situații punctuale și să le extrapolăm la un număr mare de companii”, a spus Marius Luican, antreprenor, la Aleph News.

Jo Hunter, CEO-ul unei companii din Marea Britanie, a decis anul trecut să facă un experiment: o lună de concediu pentru toți angajații săi. Hunter a fost atât de mulțumit de rezultat, încât a decis să includă această regulă în politica firmei. El susține că inițiativa a dat roade, pentru că oamenii s-au întors la muncă mult mai motivați.

„Nu există alegeri bune sau greșite, există alegeri adaptate. Deci o fi bine, o fi rău, depinde. Cu ani în urmă am avut și eu o astfel de idee, compania pe care o conduc având o activitate business to business, venea perioada lunii iulie, lunii august, nu mai suna telefonul, nu mai veneau mailuri. Atunci mi-am pus și eu întrebarea dacă nu ar fi mai bine să ne luăm cu toții concediu și măcar știm că ne bucurăm de perioada asta. Din păcate, lucrul acesta nu este posibil pentru orice tip de business și dacă cu zece ani în urmă aveam astfel de fenomene, acum, în aceeași industrie, zece ani mai târziu, muncim în perioada de vară de nu ne vine să credem. Este greșit, după părerea mea, să luăm situații punctuale și să le extrapolăm la un număr mare de companii, la fel cum face statul, guvernul. Toată ziua, bună ziua, în mărinimia lui, mai dă câte o zi liberă cu ocazia sfântului nu știu care. Gesturi frumoase, dar le cam dă din buzunarul privaților. Sunt sigur că astfel de soluții, pentru unele companii poate fi o soluție extraordinar de bună”, a spus Marius Luican, antreprenor, la Aleph News.

În felul acesta, spune antreprenorul Marius Luican, nu pleci cu stresul în vacanță că nu ai terminat tot la locul de muncă, dacă se vor descurca colegii fără tine. Așa știi că ai închis compania o lună de zile, toată lumea stă acasă, peste o lună, toți se întorc odihniți. Totuși, trebuie avut în vedere faptul că dacă se impune un astfel de lucru, sunt consumate zilele de concediu și orice alt tip de moment pe parcursul anului în care un angajat are nevoie de 3-4 zile libere, nu ar mai fi posibil.

Recomandări

TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
UNDE MERGI ÎN VACANȚA DE PAȘTE?
UK AR TRIMITE SOLDAȚI ÎN GAZA
AVEM PRINTRE CELE MAI MICI PREȚURI LA ENERGIE
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?

Citește și