• O machetă de 50 de centimetri pentru o navă X-Wing din filmele Star Wars a fost găsită.
  • Este una dintre cele 4 machete folosite de George Lucas pentru primul film din 1977.
  • Macheta a fost descoperită în garajul lui Greg Jein, artist nominalizat la Oscar.
  • Jein a murit în mai 2022, iar macheta descoperită în garaj a fost scoasă la licitație.

De aproape 5 decenii, universul Star Wars fascinează milioane de oameni din întreaga lume și produce o mulțime de bani. Ultima dovadă: o machetă folosită pentru primul film, cel din 1977, a fost scos la licitație pentru 400 de mii de dolari și a ajuns la 3,12 milioane de dolari.

Primul Star Wars a fost unul cu adevărat revoluționar pentru industria cinematografică. Până la el, nu exista idee de efecte speciale. Macheta are 50 de centimetri și este a unui X-Wing, acea navă spațială folosită de rebeli în primele filme. Ca să realizeze toate acele scene, Lucas a folosit aceste machete filmate într-un mod inteligent pentru a le face să pară mult mai mari decât erau în realitate. Doar patru astfel de machete au fost construite, iar cea în cauză se credea că a fost pierdută.

A fost descoperită în garajul lui Greg Jein, un artist în efecte vizuale nominalizat la Oscar în trecut. El a murit în 2022, iar atunci când prietenii săi făceau curat în garaj au descoperit macheta. Macheta a fost scoasă la licitație pentru 400.000 de dolari punctul de plecare și a ajuns până la 3,13 milioane de dolari, cea mai scumpă machetă a unui X-Wing vândută vreodată.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

Citește și