• Președintele SUA, Joe Biden, va vizita Israelul pentru a reafirma solidaritatea SUA cu țara în contextul temerilor legate de extinderea conflictului cu Hamas.
  • Biden se va întâlni cu premierul israelian Benjamin Netanyahu și va sublinia dreptul și datoria Israelului de a-și apăra poporul împotriva atacurilor teroriste, în special cele din partea Hamas.
  • După vizita în Israel, Biden va călători în Iordania, unde se va întâlni cu regele Abdullah al II-lea, președintele Autorității Palestiniene și președintele Egiptului pentru discuții suplimentare.

Președintele SUA, Joe Biden, va călători miercuri în Israel, pe fondul temerilor legate de extinderea războiului cu Hamas într-un conflict mai amplu, scrie Sky News.

Se așteaptă ca liderul american să se întâlnească cu premierul israelian Benjamin Netanyahu și să reafirme solidaritatea țării sale cu Israelul, a declarat secretarul de stat american, Antony Blinken.

Anunțând planurile de călătorie, dl Blinken a declarat că vizita președintelui vine într-un moment critic, în care acesta va preciza că „Israelul are dreptul și datoria de a-și apăra poporul de Hamas și de alți teroriști și de a preveni viitoarele atacuri”.

Recomandări

FICO ÎȘI REVINE DUPĂ ATAC
URSULA INVESTIGHEAZĂ DIN NOU META
ÎN CHINA ÎȚI IEI LIBER DACĂ EȘTI TRIST
A.I. ÎN MUZEE
CUM E VREMEA ÎN ROMÂNIA?
CE FACEM CU SISTEMUL PATRIOT

Decizia vine după nouă ore de negocieri între președintele Biden, dl Netanyahu și alți oficiali.
Președintele Biden va reitera, de asemenea, „mesajul foarte clar” pentru orice stat sau non-stat care încearcă să „profite” de situația actuală și să atace Israelul: „Nu o faceți”.

Aceasta vine după ce aproximativ 2.000 de soldați americani vor fi pregătiți să se desfășoare în 24 de ore, în loc de 96 de ore ca de obicei, în regiunea israeliană, care ar putea oferi asistență, cum ar fi ajutor medical, dacă este necesar, a declarat un oficial american.
După întâlnirea cu oficialii israelieni, președintele Biden este așteptat să se deplaseze la Amman pentru a se întâlni cu regele Abdullah al II-lea al Iordaniei, cu președintele egiptean, Abdel Fattah al Sisi, și cu președintele Autorității Palestiniene, Mahmoud Abbas.

Citește și