• Pana, pentru care estimarea iniţială mergea până la 3.000 de dolari, a depăşit cu 450% recordul anterior.
  • Penele sale erau adesea purtate pe cap de către liderii acesteia şi de către familiile lor.
  • Pana vândută luni este „într-o stare minunată”, a declarat Leah Morris, şefa departamentului de arte decorative de la Webb’s.

Pana, pentru care estimarea iniţială mergea până la 3.000 de dolari, a depăşit cu 450% recordul anterior, stabilit de o pană a unei păsări din aceeaşi specie, a declarat casa de licitaţii Webb’s. Pasărea huia era sacră pentru populaţia Maori. Penele sale erau adesea purtate pe cap de către liderii acesteia şi de către familiile lor, fiind de asemenea oferite sau comercializate.

Huia era o pasăre cântătoare mică, cunoscută pentru abilităţile sale de a sări şi pentru penajul frumos, care se distingea prin vârful alb al cozii. Pana vândută luni este „într-o stare minunată”, a declarat Leah Morris, şefa departamentului de arte decorative de la Webb’s. „Are încă strălucirea sa foarte distinctă şi nu a fost deteriorată de insecte”, a declarat ea pentru BBC. Ea a adăugat că Webb’s Auction House a protejat pana cu un geam de sticlă şi cu hârtie de ahivă, ceea ce o va face să aibă o „viaţă foarte lungă”.

Ultima sa apariţie confirmată a avut loc în 1907, însă apariţii neconfirmate au fost raportate timp de 20- 30 de ani după aceea, potrivit Muzeului Noii Zeelande. 

Recomandări

SUA APĂRĂ COREEA DE SUD
CE POARTĂ VEDETELE LA VOGUE WORLD
CUM SE SCHIMBĂ CONSUMUL DE NEWS?
RUSIA AMENINȚĂ SUA
COALIȚA DECIDE DATA PREZIDENȚIALELOR
CER DAUNE DE LA NASA

Citește și