• Balneario Camboriu are 150.000 de locuitori, iar aici se găsesc 7 din cele 10 cele mai înalte clădiri din Brazilia.
  • Una din clădirile din Balneario Camboriu are heliport, deci superbogații pot ajunge din helicopter pe iaht fără să iasă în stradă.
  • Fotbalistul Neymar deține în Balneario Camboriu un penthouse pe 4 nivele, evaluat la 16 milioane USD, iar Cristiano Ronaldo face reclamă la o altă firmă de imobiliare.

Brazilia ocupă jumătate din continentul sud-american și are o populație de 10 ori cât a României, iar inegalitățile sociale sunt la fel de mari. Un exemplu este Balneario Camboriu, un fost orășel de pescari, acum plin de apartamente luxoase.

Autoritățile orașului au dat mână liberă dezvoltatorilor imobiliari să facă ce vor, ceea ce a dus la un boom de apartamente luxoase. Șapte din cele mai înalte zece clădiri rezidențiale din Brazilia se găsesc aici, dar și prețurile sunt pe măsură. Costul pe metru pătrat al imobilelor este cel mai ridicat din Brazilia, 2.600 de dolari costă aici un metru pătrat.

Prețurile au crescut în Balneario Camboriu cu 10-20% doar în decursul unui an. Asta face ca investitorii să cumpere imobile aici, să își retragă banii de la bursă și să investească aici. A existat un investitor care a cumpărat 20 de apartamente.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
XI JINPING RESTRUCTUREAZĂ ARMATA
BIDEN CĂLĂTOREȘTE CU MARINE ONE
PAPA VIZITEAZĂ O ÎNCHISOARE DE FEMEI
IOHANNIS CAUTĂ JOB LA C.E.
LIGHT MAKES YOU FEEL BETTER

Faimosul fotbalist Neymar și-a cumpărat un penthouse pe patru nivele, clădirea având un heliport, ceea ce îi permite ca atunci când coboară din elicopter, să urce direct în iahtul de la marginea mării.

Citește și