• PayPal își lansează monedă digitală, un ”stablecoin”, PayPal USD. Este prima criptomonedă stabilă a unei companii specializate în plăți online.
  • Utilizatorii PayPal vor putea să cumpere PayPal USD, să îi transfere către alte protofolii digitale, să îi convertească în alte criptomonede, să plătească online sau să le transfere bani celor apropiați.
  • Este o periaodă în care autoritățile încearcă să reglementeze mai bine criptomonedele, mai multe mari platforme au dat faliment.

PayPal își lansează monedă digitală, un ”stablecoin”, PayPal USD. Este prima criptomonedă stabilă a unei companii specializate în plăți online.

Utilizatorii PayPal vor putea să cumpere PayPal USD, să îi transfere către alte protofolii digitale, să îi convertească în alte criptomonede, să plătească online sau să le transfere bani celor apropiați.

”Tranziția către monedele digitale necesită un instrument stabil, care să se nască online și să se conecteze ușor la monede fiduciare precum dolarul american”, declară CEO-ul PayPal, Dan Schulman, într-un comunicat citat de Le Figaro.

Recomandări

CUM STĂM LA SPERANȚA LA VIAȚĂ
COPIII ROMÂNI, AFECTAȚI DE BOLI PSIHICE
O NOUĂ MISIUNE NASA
FRANȚA ÎȘI RECUPEREAZĂ RECORDUL MONDIAL
CE PROGRAM ARE MUSK
OMAGIU PENTRU BERNARD HILL

Cum funcționează criptomonedele stabile

Stablecoins sunt criptomonede, tranzacțiile sunt înregistrate într-un registru descentralizat, blockchain-ul, nu într-o bancă, la fel ca în cazul mondelor clasice. Dar, în timp ce cursul criptomonedelor precum Bitcoin și Ether are fluctuații importante, creatorii stablecoins vor să aibă un preț stabil. PayPal promite că va fi la paritate cu dolarul, grație rezervelor în această monedă.

Stablecoins nu au fost însă ferite de problemele sectorului. Cursul lor a avut de suferit în primăvară, când s-au prăbușit criptomonedele. La jumătatea lui februarie, un regulator american a ordonat companiei Paxos să oprească emiterea unui stablecoin în numele Binance, BUSD. A fost prima lovitură pentru cea mai mare platformă de tranzacționare de criptomonede, care, între timp, a fost acuzată de jandarmul bursier american, SEC, că a încălcat reglementările.

Și PayPal a ales Paxos pentru a-și emite stablecoin-ul. Compania va trebui să publice rapoarte lunare ale rezervelor, care vor fi verificate.

Cine folosește stablecoins

Criptomonedele stabile sunt în prezent folosite pentru a facilita schimburile de criptomonede între investitori, fără să treacă printr-o bancă. Le dau, de asemenea, acces utilizatorilor la un produs depozitat în dolari, fără să fie nevoiți să aibă un cont bancar în Statele Unite.

”PayPal USD este conceput pentru a reduce fricțiunile în plățile din mediul virtual, să faciliteze transferurile destinate prietenilor sau familiei, să trimită fonduri sau să efectueze plăți internaționale, să permită fluxuri directe către dezvoltatori și creatori și să favorizeze expansiunea activelor digitale de către cele mai mari mărci din lume”, transmite PayPal.

Este o periaodă în care autoritățile încearcă să reglementeze mai bine criptomonedele, mai multe mari platforme au dat faliment. Cu toate astea, sunt lansate produse noi. Sam Altman, patronul OpenAI, compania mamă a ChatGPT a lansat luna trecută o nouă criptomonedă, Worldcoin, dotată cu un sistem de verificare a identității bazată pe scanarea irisului.

Citește și

EXCLUSIV/Gândurile lui Cristoiu. Premierul Marcel Ciolacu: Cea mai mare provocare este să facem corecţii fără să mărim TVA. Nu venim cu taxe noi

România ocupă penultimul loc la salarii pe oră în Uniunea Europeană. Ce țări domină clasamentul

Profită de vremea răcoroasă, canicula se întoarce. Prognoza meteo actualizată pentru luna august