• Elon Musk ar putea scoate X (fostul Twitter) din spațiul european.
  • UE acuză X că are conținut dăunător, dezinformator și toxic.
  • Anterior, Elon Musk a impus o taxă pentru noii utilizatori ai platformei X.

În ultimele săptămâni, Elon Musk a sugerat că X ar putea înceta să fie accesibil în Europa pentru a evita noile reglementări adoptate de Comisia Europeană.

Potrivit Business Insider, miliardarul Musk este din ce în ce mai frustrat că trebuie să respecte Digital Services Act, iar acum are în vedere blocarea accesului utilizatorilor din Uniunea Europeană la platforma X.

Comisarul european Thierry Breton a declarat săptămâna trecută că „investighează comunitatea X” și a cerut oficial informații detaliate de la platforma lui Musk cu privire la acțiunile sale de atenuare și eliminare a informațiilor dăunătoare sau toxice.

Recomandări

ALICIA KEYS E NOMINALIZATĂ LA TONY AWARDS
CINE-I „DI VINĂ”?
O GENERAȚIE DE SINGURATICI
MENIU A LA GREC
UE DĂ 9 MIL € PT. CHIRURGIA CU HOLOGRAME
AVEREA LUI MUSK CREȘTE

X, cunoscută anterior ca Twitter și modul în care a fost implicată în conflictul dintre Israel și Palestina, i se aduc principalele acuzații pentru modul cum a încălcat serviciile digitale ale UE.

X-ul ar putea fi amendat dacă se constată că încalcă DSA. Comisia poate impune „plăți penale periodice” sau amenzi de până la 6% din veniturile globale ale unei companii.

Musk a concediat cea mai mare parte a echipei sale de încredere și siguranță, care era odată alcătuită din sute de persoane responsabile cu moderarea și supravegherea conținutului pe platformă.

O reducere a prezenței internaționale a Twitter-ului a apărut din nou la începutul acestui an, când Musk a decis să închidă mai multe birouri globale ale companiei, inclusiv cele mai multe din Europa și India, precum și cele din Australia, Africa și Coreea de Sud.

La momentul respectiv, Musk a sugerat că platforma, încă cunoscut sub numele de Twitter, ar trebui să treacă la operarea doar în țările unde era cel mai popular, deci SUA, Marea Britanie și Japonia, ceea ce ar face ca platforma să fie destinată doar utilizatorilor cu venituri peste medie din spațiul anglo-american, cât și din cel japonez.