• Rapoartele care dezvăluie că Musk se droghează cu angajații Tesla sunt doar o distragere, spune Ross Gerber.
  • Investitorul Tesla vorbește despre problemele grave pe care le vede la conducerea Tesla.
  • Unii membri ai Consiliului trebuie să-și recâștige independența față de Musk, spune Gerber.

Rapoartele potrivit cărora Musk a luat parte la petreceri și s-a drogat cu membrii Consiliului de Administrație de la Tesla i-ar putea deranja pe investitori – însă, în final, sunt doar o distragere de atenție de la problemele mai grave de la conducerea companiei, a declarat investitorul Ross Gerber, potrivit Business Insider.

CEO-ul „The Gerber Kawaski Wealth and Management” a comentat rapoartele recente ale WSJ potrivit cărora Musk s-a drogat cu directorii executivi din cadrul companiilor sale. Potrivit rapoartelor WSJ, directorii s-au simțit obligați să se drogheze cu Musk pentru a nu-l supăra.

Martorii care l-au văzut pe Musk drogându-se spun că CEO-ul Tesla a consumat droguri cu Antonio Gracias și Steve Jurvetson, doi foști membri ai Consiliului Tesla, precum și cu Kimbal Musk, fratele lui Elon și membru al Consiliului Tesla, potrivit raportului.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
TAYLOR ȘI TRAVIS, SURPRINȘI ÎN LAS VEGAS STRIP
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
RAY CHAN A MURIT LA 56 DE ANI

Aceste acuzații sunt probabil deranjante pentru investitorii instuționali, spune Gerber, adaugând că a fost și așa „suficient de rău” când Musk a fumat marijuana la podcastul lui Joe Rogan din 2018.

„Oamenii vor să aibă încredere în directorii unei companii”, a spus Gerber într-un interviu cu CNBC, luni. „E greu să găsești investitori care să investească miliarde de dolari într-o companie, când directorii recunosc că folosesc psihedelice”.

Musk a negat rapoartele anterioare de la WSJ care îl acuzau că se droghează cu LSD, cocaină și ecstasy. Tot Musk a spus că testele efectuate de NASA dovedesc că este complet „curat”.

„Toată gălăgia recentă” distrage atenția de la o problemă mai mare de la Tesla, spune Gerber, anume că Tesla mai are multă treabă de făcut până când va ajunge la rezultatele promise investitorilor.

Acțiunile sunt în scădere cu aproximativ 25% până în prezent, neconformându-se cu restul așa-numitelor Șapte Magnifice, care au continuat să depășească piața mai largă în 2024. Un analist a descris veniturile companiei din al patrulea trimestru drept o „epavă de tren”.

„Sincer, toate acestea sunt o mare distragere a atenției de la faptul că Tesla trebuie să execute și să vândă Cybertrucks și să perfecționeze autopilotul”, a spus Gerber, bazându-se pe o „listă” pe care a postat-o pe X cu zece lucruri pe care Tesla încă mai trebuie să le facă.

„Nu sunt îngrijorat de cum își petrece Elon timpul liber sau altceva. Ceea ce mă îngrijorează este că Musk nu este la Tesla, construind camioane”.

Gerber a spus că Tesla ar trebui să elimine trei până la patru membri existenți ai Consiliului de Administrație și să-i înlocuiască cu oameni care nu au nicio legătură cu Musk. Anterior, Gerber l-a criticat pe Musk pentru cercul său apropiat de directori Tesla, care este format din membri ai familiei sale și „toți prietenii săi”.

„Aceasta este cea mai dificilă parte pentru Tesla, pentru că, în esență, orice face Consiliul de Administrație – compensații sau decizii majore – ar putea fi contestat acum de investitori, deoarece Delaware a spus că acest consiliu nu este independent”, a spus Gerber.

Însă Musk și cercul său apropiat se va împăca greu cu această idee, a adăugat Gerber, vorbind din experiența sa personală, când a candidat pentru un loc în consiliul de conducere al Tesla anul trecut.

„Nu există nicio dorință de la Tesla sau din cercul lui Elon de a avea un consiliu independent. Elon controlează compania 100%”, a spus el. „Va fi foarte greu pentru companie să avanseze cu actualul Consiliu de Administrație și cred că acesta este unul dintre motivele care explică pierderile”.

Tesla nu a răspuns solicitărilor de comentarii din partea Business Insider.

Luni, acțiunile Tesla au scăzut cu peste 3%, scăzând la aproximativ 181 de dolari pe acțiune. Acțiunile și-au revenit cu 2% marți dimineață. Acțiunile sunt încă în scădere cu 26% față de nivelurile de la începutul anului.

​Citește și