• Românii și-au cumpărat 6.653 de motociclete noi în 2023.
  • În topul preferințelor românilor conduce detașat Honda.
  • Pe locul al doilea se clasează BMW, cu 784 de unități vândute, cu o cotă de piață de 11.8%.

Un mediu urban sănătos înseamnă în primul rând un trafic mai puțin îngreunat. Românii pare că au înțeles deja că, pentru a combate poluarea urbană trebuie în primul rând să renunțăm la mașină și să ne orientăm spre motociclete sau biciclete.

Românii și-au cumpărat 6.653 de motociclete noi în 2023, ceea ce se traduce printr-o creștere cu 46% a pieței moto față de 2023. În topul preferințelor românilor conduce detașat Honda, care a vândut doar anul trecut 1463 de unități, adică o cotă de piață de 22 de procente. Pe locul al doilea se clasează BMW, cu 784 de unități vândute, cu o cotă de piață de 11.8%.

Pe locul al treilea este Yamaha, cu 576 de unități și o cotă de piață de 8,7%. Pe locul al patrulea în preferințele românilor se află KTM, cu 565 de unități, iar pe locul al cincilea se află Kawasaki, cu 375 de unități vândute. Căutarea unor soluții viabile pentru a evita aglomerația din marile orașe a dus la creșterea segmentelor de piață dedicate scuterelor și motocicletelor de cilindree medie care facilitează mobilitatea urbană.

Recomandări

MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
TURIST ÎN AL NOUĂLEA CER
MUSK FACE CONCEDIERI LA TESLA
O LUNĂ DE SCHENGEN

Anul 2024 se anunță unul și mai bun pentru piața moto din România. Dacă legea ce permite conducerea scuterelor de până la 125 cc cu permis categoria B ar fi adoptată într-o formă care să mulțumească pe toată lumea, acest lucru ar putea contribui decisiv la dezvoltarea fenomenului moto în perioada următoare.

Citește și