• Porsche spune că sectorul de lux suferă la fel ca celelalte din cauza inflației.
  • Lutz Meschke: Guvernele cresc dobânzile, iar clienții nu mai investesc în produse noi.
  • Inflația și nesiguranța economică afectează vânzările din multe sectoare, inclusiv de lux.

Și bogații plâng câteodată. Porsche spune că sectorul de lux suferă din cauza inflației. Guvernele majorează dobânzile, iar clienții nu mai vor să investească bani mulți în produsele noi.

Constructorul german avertizează că sectorul de lux suferă şi el de pe urma costurilor ridicate şi a scăderii încrederii consumatorilor, pe măsură ce dobânzile cresc. Lutz Meschke, directorul financiar de la Porsche spune că oamenii nu prea mai investesc, din cauza guvernelor, care au majorat puternic dobânzile. Și Musk spunea săptămâna trecută că este îngrijorat. Majorarea costurilor cu împrumuturile, îi va împiedica pe mulți clienţi să îşi permită mașini Tesla, cu tot cu reducerile substanțiale oferite de companie. Inflația este ridicată, iar nesiguranța economică afectează vânzările din toate sectoarele, inclusiv și cele de lux.

Are o creştere de 9% a profitului operaţional, până la 5,5 miliarde de euro în primele nouă luni ale anului. Porsche a livrat aproape 250.000 de mașini în primele nouă luni, în creştere faţă de cele aproape 220.000, livrate în aceeași perioadă a anului trecut. Veniturile din vânzări au crescut cu 30,13 miliarde de euro, de la 26,75 miliarde de euro în 2022. În continuare se așteaptă la un câștig operaţional din vânzări, până la 19%. Este o ipoteză și se așteaptă ca veniturile din vânzări se să situeze între 40 şi 42 de miliarde de euro.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
OLIVIA RODRIGO NU MAI CÂNTĂ ÎN UK
CE SERIAL PĂRĂSEȘTE JENNA ORTEGA?
BEYONCE INTRĂ ÎN DICȚIONAR
JOE BIDEN TESTEAZĂ CHATGPT

Citește și