• Portugalia este cea mai bună țară pentru cei care preferă munca remote, potrivit Flatio.ro.
  • România ocupă locul 9 în clasamentul global al țărilor preferate de nomazii digitali.
  • Guvernanții din România ar putea să ia în calcul oferirea de vize speciale nomazilor digitali.

Portugalia este preferata nomazilor digitali. A adoptat lansarea de vize pentru nomazii digitali de anul trecut, potrivit unui articol de blog apărut în Flatio. Astfel, le permite celor din afara UE să locuiască și să lucreze în această țară timp de pana la 12 luni. Portugalia are multe destinații excelente pentru cei care practică munca remote, de la capitala surfingului Ericeira la orașele pline de viață precum Lisabona și Porto.

Ca efect al pandemiei, mulți oameni au ales să muncească de la distanță. Unele companii au adoptat un model de muncă hibrid, iar altele un model de lucru de acasă. Conform statisticilor, se estimează că există 35 de milioane de nomazi digitali în întreaga lume. Guvernele multor țări s-au adaptat nevoilor și au lansat vize pentru nomazi digitali,

De asemenea, Thalianda a fost aleasă drept cea mai populară destinație si accesibilă pentru nomazii digitali. Indonezia si Malaezia au intrat, de asemenea, pe listă, în timp ce Argentina si Mexic s-au clasat pe primul loc pentru America Centrală și de Sud.

Recomandări

VREM O ȘCOALĂ CA AFARĂ
URSULA CERE CONCURENȚĂ ECHITABILĂ CHINEI
BELLA IA PAUZĂ DE LA MODELING
RUBLEV CÂȘTIGĂ LA MADRID
CUM STĂM LA SPERANȚA LA VIAȚĂ
CIOLACU CHELTUIE PESTE BUGETARE

România este pe locul 9. Avantajele pentru nomazii digitali ar consta în puterea internetului, zonele de munte și mare. Guvernanții ar putea să ia în calcul oferirea de vize speciale nomazilor digitali. Mai e de menționat faptul că mâncarea este foarte variată, chiriile sunt mici și că sunt multe opțiuni pentru o viață sociala cu standard înalt.

În plus, poți găsi locuri în care poți trăi conectat cu natura, poți mânca bio integral, cu produse crescute chiar lângă tine, ceea ce în cele mai multe țări din clasament nu mai este posibil.

În top se află Thailanda, Spania și Argentina, Indonezia:

  1. Portugalia
  2. Thailanda
  3. Spania
  4. Argentina
  5. Mexic
  6. Indonezia
  7. Madeira
  8. Germania
  9. România
  10. Malaezia

Citește și: