• Șeful de film de la Netflix, Scott Stuber, care s-a alăturat în 2017, pleacă.
  • Nici el și nici Netflix nu au vorbit public despre motivul plecării sale.
  • Noi rapoarte arată că a intrat în conflict cu șefii în legătură cu strategia: câte filme să facă și ce fel de filme.

Luni, Netflix a anunțat că Scott Stuber, șeful lor de lungă durată din domeniul cinematografiei, pleacă pentru a-și înființa propria companie de producție. Stuber, pe care Netflix l-a adus pentru a-și intensifica activitatea cinematografică în 2017, s-a săturat să facă atât de multe filme. El voia să facă filme mai puține și mai bune, scrie Business Insider.

De asemenea, a vrut să ducă acele filme în cinematografe, cu distribuție largă, înainte ca acestea să ajungă la Netflix, iar șefii săi – Ted Sarandos, co-CEO al Netflix, și Bela Bajaria, șeful de conținut, nu au fost de acord.

Aceasta este narațiunea care reiese prin intermediul a două rapoarte de la profesioniști de la Hollywood bine documentați – Kim Masters de la The Hollywood Reporter și Matt Belloni de la Puck. Niciuna dintre povești nu îl citează pe Stuber și citează persoane anonime din interior, agenți și rivali ai Netflix. Dar ambele au concluzii foarte asemănătoare.

Recomandări

TRUMP RISCĂ NOI SANCȚIUNI
TEMPERATURI RECORD ÎN INDIA
MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
O LUNĂ DE SCHENGEN

Pe plan intern, nu era un secret că Stuber dorea ca Netflix să folosească o versiune a strategiilor cinematografice ale Apple și Amazon: Mai puține lansări, poate 20 pe an, unele cu bugete mai mari sau cu potențial de franciză, care să beneficieze de marketing și de ferestre semnificative în cinematografe, ceea ce ar genera apoi un angajament mai mare pe serviciu.

Sarandos și Bajaria – șeful lui Stuber din ianuarie anul trecut – nu au vrut nimic din toate acestea, chiar dacă Netflix pierde multe proiecte râvnite din cauza problemei cinematografelor. Chris Nolan nici măcar nu a vrut să ia în considerare Netflix atunci când a scos la licitație dreptul de a realiza Oppenheimer. La Sundance, săptămâna aceasta, am vorbit cu doi cineaști diferiți care se temeau că vor fi nevoiți să accepte un contract cu Netflix dacă niciun distribuitor de cinema nu se va prezenta.

Citește și: