• Țițeiul internațional de referință Brent a scăzut cu aproape 0,4%, la 90 de dolari pe baril, în tranzacțiile din Asia.
  • Brent a crescut vineri la maximele ultimelor șase luni.
  • Brent-ul a crescut cu 17% până în prezent în acest an.

Prețurile globale ale petrolului se tranzacționau în ușoară scădere luni dimineață, în ciuda unui weekend dominat de creșterea tensiunilor din Orientul Mijlociu, scrie Sky News.

Țițeiul internațional de referință Brent a scăzut cu aproape 0,4%, la 90 de dolari pe baril, în tranzacțiile din Asia, în timp ce cotațiile futures ale țițeiului din SUA au fost, de asemenea, mai mici, potrivit datelor LSEG.

Experții de pe piață au declarat că aceste mișcări reflectă faptul că îngrijorările legate de un atac iranian asupra Israelului, care a culminat sâmbătă cu un atac care nu a provocat moartea cu ajutorul dronelor și rachetelor, au fost deja evaluate în săptămâna precedentă.

Recomandări

MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
TURIST ÎN AL NOUĂLEA CER
MUSK FACE CONCEDIERI LA TESLA
O LUNĂ DE SCHENGEN

Brent a crescut vineri la maximele ultimelor șase luni. Pe scară mai largă, piețele bursiere din Asia au scăzut și același lucru era așteptat și în Europa în cursul dimineții de luni, investitorii fiind îngrijorați de modul în care Israelul ar putea reacționa la gestul Iranului.

IG a văzut FTSE 100 din Londra scăzând cu aproximativ 0,5% la deschidere, reducând șansele ca indicele să atingă niveluri record în această săptămână.

A închis vineri la 7.999 de puncte – la doar 12 puncte de maximul din februarie 2023. Analiștii au declarat că se acordă tot mai multă atenție la ceea ce va însemna creșterea costurilor petrolului pentru economia globală.

Brent-ul a crescut cu 17% până în prezent în acest an, în timp ce țițeiul american a crescut cu aproape 19%, iar discuțiile sunt tot mai dese și se vorbește despre faptul că sunt probabile cifre mult peste 100 de dolari pe baril dacă nu există niciun semn de relaxare a tensiunilor.

Citește și