• Cash sau card? Românii se bazează pe numerar pentru majoritatea achizițiilor cotidiene.
  • Mulți consumatori nu sunt convinși încă de plățile făcute prin servicii precum coduri QR sau smartwatch-uri.
  • Răzvan Botea: România este o țară mult mai rurală decât alte țări din Uniunea Europeană și, ca atare, acolo plățile se întâmplă în cea mai mare parte cash

Cash sau card? Românii se bazează pe numerar pentru majoritatea achizițiilor cotidiene, arată un raport care analizează evoluția plăților digitale la nivel național. De ce? Mulți consumatori nu sunt convinși încă de plățile făcute prin servicii precum coduri QR sau smartwatch-uri. Totodată, românilor le lipsesc cunoștințele practice.

Răzvan Botea, editor Ziarul Financiar, spune că România este o țară mult mai rurală decât alte țări din Uniunea Europeană și, ca atare, acolo plățile se întâmplă în cea mai mare parte cash.

Răzvan Botea: „Este exemplul pensionarilor. Primul lucru pe care îl fac când intră pensia, se duc la bancomat, au scos banii și aia a fost. Și atunci și plățile ulterior se fac cash la magazine. De acolo și acea problemă care a fost care a ieșit la iveală odată cu limitare a plăților cash în în noul pachet fiscal.”

Recomandări

ÎN CE INVESTEȘTE BIDEN BANII
STEVE BUSCEMI A FOST ATACAT PE STRADĂ
CÎRSTEA A FOST ELIMINATĂ LA ROMA
CIOLACU VREA PARC TEMATIC URIAȘ
6.000 DE OAMENI SUNT EVACUAȚI DIN HARKOV
NE LUĂM ANGAJAȚII DIN AFARĂ

„Chestiunea care a fost regândită de către guvern tocmai din acest considerent sau și din acest considerent a fost regândită, și anume faptul că majoritatea plăților sunt în mediul rural și ar afecta foarte tare jumătate din populație”, explică Răzvan Botea.

Citește și