• Cei calificați în tehnologie ne îndeamnă să acceptăm inovația.
  • „Caii nu s-au plâns când au fost înlocuiți de mașini”.
  • Harmeen Mehta spune că oamenii trebuie să își asume singuri responsabilitatea pentru a se asigura că locurile de muncă nu sunt luate de roboți.

Trebuie să acceptăm evoluția inteligenței artificiale, spun experții în tehnologie. Caii nu s-au plâns când au fost înlocuiți de mașini. Această analogie a stârnit discuții cu privire la modul în care societatea ar trebui să facă față transformărilor tehnologice.

Cei calificați în tehnologie ne îndeamnă să acceptăm inovația. Șeful de la bussines technology Harmeen Mehta spune că oamenii trebuie să își asume singuri responsabilitatea pentru a se asigura că locurile de muncă nu sunt luate de roboți. Ea susține că nu știe cum s-au simțit caii când a fost inventată mașina, dar nu s-au plâns că au fost scoși dintr-un loc de muncă, nu au intrat în grevă. Face parte din evoluție.

Totuși, Anna Thomas de la Institutul pentru Viitorul muncii respinge analogia lui Mehta, susținând că echivalarea lucrătorilor cu fiarele de povară este greșită și că adoptarea tehnologiei aduce îmbunătățiri și câștiguri nete de locuri de muncă.

Recomandări

BLINKEN, AVERTISMENT CĂTRE CHINA
O NUNTĂ CU PERIPEȚII
400 DE CADAVRE, GĂSITE ÎN GAZA
JOE BIDEN, DECLARAȚIE ȘOCANTĂ
MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE

Această comparație este incorectă și că adopția tehnologiei aduce îmbunătățiri semnificative, cu dovezi care susțin că expertiza lucrătorilor în procesul de adoptare a AI contribuie la câștiguri nete de locuri de muncă și îmbunătățiri ale calității acestora.

Mary Towers, liderul TUC pe AI, afirmă că problema nu este frica de pierderi de locuri de muncă, ci modul în care companiile și guvernele gestionează inteligența artificială. Ea subliniază că este vorba despre monopoluri, lipsa reglementării și controlul excesiv al corporațiilor asupra AI. Towers consideră că o abordare echitabilă și reglementări adecvate sunt esențiale pentru a asigura beneficiile aduse de tehnologie și sunt distribuite corect în societate.

Citește și