Recolta mondială de vin atinge minimul din anul 1962. Care sunt principalele cauze ale declinului

Veste proastă pentru iubitorii de vin. Producția mondială a atins cel mai scăzut nivel din 1962, potrivit unui raport recent. Schimbările climatice și condițiile extreme sunt considerate cauzele principale pentru această scădere. Italia și Spania se numără printre țările afectate, cu pierderi semnificative în producția de vin. În plus, consumul de vin se află la cel mai scăzut nivel din 1996, din cauza creșterii prețurilor și a încetinirii economice.

„Sudul Europei se îndreaptă către un climat secetos continuu și care nu mai permite cultivarea multora dintre plante, între care și vița de vie, care are un interval mare între generații și care durează. Plantațiile de viță de vie se vor muta spre nord. Dacă la nivel european, producția de struguri scade, la noi în țară crește. Chiar dacă Oltenia suferă, restul țării a devenit mai favorabil cultivării, mai ales că necesarul de apă pentru vița de vie este mai mic. Are o rădăcină care se descurcă în perioade secetoase”, a spus Adrian Bîlbă, activist de mediu, la Aleph News.

Citește și

Exit mobile version