• Google este acum a patra cea mai valoroasă companie publică din lume, imediat după Nvidia, Apple și Microsoft.
  • Această companie a atins pentru scurt timp pragul anterior, dar nu a susținut niciodată o zi întreagă de tranzacționare.
  • În ciuda succesului său recent, Alphabet nu a avut un drum ușor spre pragul de 2.000 de miliarde de dolari.

Compania mamă a Google, Alphabet, a atins vineri o nouă bornă: o capitalizare bursieră de 2.000 de miliarde de dolari, scrie Business Insider.

Google este acum a patra cea mai valoroasă companie publică din lume, imediat după Nvidia, Apple și Microsoft, care are o capitalizare de piață de puțin peste 3.000 de miliarde de dolari și care a depășit Apple la începutul acestui an pe primul loc.

Aceasta nu este prima dată când Alphabet se apropie de clubul celor 2.000 de miliarde de dolari. Compania a atins pentru scurt timp pragul în noiembrie 2021 și la începutul acestei luni, dar a trecut pentru prima dată peste el vineri, potrivit Bloomberg.

Recomandări

TAYLOR SWIFT FACE RAVAGII LA PARIS
O FURTUNĂ SOLARĂ AMENINȚĂ PĂMÂNTUL
OLANDA SPUNE ADIO EUROVISION
NASA VREA TREN PE LUNĂ
COREEA DE NORD LANSEAZĂ ALT SISTEM DE RACHETE
JUMĂTATE TU, JUMĂTATE EU

Vestea a venit după raportul Alphabet de joi privind rezultatele din primul trimestru, în care veniturile au depășit așteptările analiștilor datorită succesului motorului de căutare Google. Directorul general al Alphabet, Sundar Pichar, a evidențiat, de asemenea, contribuțiile Google Cloud, care a fost dotat cu servicii de Inteligență Artificială Generativă prin intermediul modelului de Inteligență Artificială al Google, Gemini.

„În Cloud, am anunțat peste 1.000 de produse și caracteristici noi în ultimele 8 luni. La Google Cloud Next, peste 300 de clienți și parteneri au vorbit despre succesele lor în materie de Inteligență Artificială Generativă cu Google Cloud, inclusiv branduri globale precum Bayer, Cintas, Mercedes Benz, Walmart și multe altele”, le-a spus Pichai investitorilor în timpul apelului.

Pichai a mai spus că Google este bine „poziționată pentru următorul val de inovație în domeniul A.I. și pentru oportunitățile care ne așteaptă” și le-a reamintit investitorilor că societatea a fost „A.I.-first” încă din 2016.

De asemenea, compania a încântat investitorii anunțând că își va extinde programul de răscumpărare de acțiuni cu 70 de miliarde de dolari. 

Alphabet a trecut prin momente dificile în ultimul an, în ciuda succesului de săptămâna trecută. S-a confruntat inclusiv cu oprirea generatorului său de imagini după ce s-a confruntat cu critici pentru că era prea woke.

Cu toate acestea, Alphabet pariază pe A.I. ca fiind cheia creșterii afacerilor sale și este gata să cheltuiască mult pentru a concura. La începutul acestei luni, a anunțat că își va dezvolta propria unitate centrală de procesare numită Axion pentru a facilita antrenarea modelelor complexe de Inteligență Artificială. 

Alphabet nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii.

Citește și: