• Un inginer IT câștigă peste 500.000 de dolari, având două locuri de muncă, datorită ChatGPT, care îl ajută să scrie coduri.
  • Ben, care lucrează în marketing, a declarat că chatbotul face aproximativ 80% din munca sa.
  • Ei nu consideră că ceea ce fac este imoral, comparându-se cu oamenii care au un job de zi și unul de noapte.

Angajații utilizează ChatGPT, revoluționarul chatbot bazat pe inteligență artificială (A.I.), pentru a avea mai multe locuri de muncă cu normă întreagă, recunoscând că acesta le permite să îndeplinească volumul de muncă al fiecărui rol în cel puțin jumătate din timp, potrivit unui reportaj Vice, scrie Daily Mail.

ChatGPT, creat de start-up-ul OpenAI, a fost lansat gratuit în decembrie și a devenit rapid o soluție populară pentru a genera răspunsuri asemănătoare cu cele umane la anumite solicitări.

Mulți angajați folosesc ChatGPT în mare parte pentru a crea conținut creativ, datorită talentului remarcabil al acestui chatbot în această direcție.

Recomandări

X PERCEPE O NOUĂ TAXĂ
FACEM ECONOMIE LA ELECTRICITATE
MEGHAN ÎȘI LANSEAZĂ NOUL BRAND
MOMENTUL ATACULUI
ESA CREEAZĂ O ECLIPSĂ ARTIFICIALĂ
SOMN UȘOR, TRUMP!

Utilizatorii au devenit din ce în ce mai abili în utilizarea ChatGPT pentru a-și convinge angajatorii că sunt concentrați în totalitate asupra sarcinilor lor.

Unul dintre angajații care utilizează ChatGPT, Ben, care lucrează în marketing, a declarat că chatbotul face aproximativ 80% din munca sa. El a început să utilizeze ChatGPT în timpul pandemiei pentru a-și găsi un alt loc de muncă.

Ben și alți colegi din industrie utilizează inteligența artificială pentru a găsi rapid informații sau a genera materiale scrise care sunt foarte asemănătoare cu cele scrise de o persoană. Ben a recunoscut că a folosit chiar ChatGPT pentru a-și scrie scrisorile de intenție atunci când aplica pentru un nou loc de muncă.

Cu toate acestea, unii angajați recunosc că ChatGPT nu este perfect și că textul generat necesită adesea mici ajustări pentru a corecta eventualele greșeli. Cu toate acestea, ei consideră că experțiza lor în a verifica ceea ce este generat de chatbot este încă necesară și îi împiedică să-și piardă complet locul de muncă în favoarea A.I..

Este ChatGPT un pericol?

Puterea incredibilă a ChatGPT a provocat teamă în inimile unora, care se tem că și-ar putea pierde locul de muncă și ar putea fi înlocuiți de un robot.

Unii lideri din domeniul tehnologiei, precum Elon Musk, cofondatorul Apple Steve Wozniak și regretatul Stephen Hawking, consideră că progresele rapide ale inteligenței artificiale reprezintă un risc pentru societate și umanitate” .

Bill Gates și directorul general al Google, Sundar Pichai, consideră că aceasta este cea mai importantă” inovație a vremurilor, deoarece ar putea rezolva provocările legate de schimbările climatice, vindeca cancerul și îmbunătăți productivitatea.

Un inginer IT câștigă peste 500.000 de dolari, având două locuri de muncă, datorită ChatGPT, care îl ajută să scrie coduri.

Cu ajutorul ChatGPT, el vrea să își atingă obiectivul de a avea o avere netă de 10 milioane de dolari până la vârsta de 35 de ani. În plus, inginerul intenționează să găsească o modalitate prin care o terță parte să îi imite vocea și imaginea, astfel încât să poată „face treaba mea în locul meu” .

Într-un interviu acordat revistei Vice, mai mulți lucrători din domeniul tehnologiei au declarat că utilizează inteligența artificială pentru a scrie e-mailuri, deoarece nu se consideră la fel de buni la scris ca majoritatea oamenilor.

Ei nu consideră că ceea ce fac este imoral, comparându-se cu oamenii care au un job de zi și unul de noapte. Unul dintre angajați a menționat că nu are încredere că va fi recompensat cu un salariu mai mare dacă lucrează mai mult la o singură companie și că utilizarea ChatGPT-ului pentru a genera venituri suplimentare este o modalitate realistă de a-și atinge obiectivele financiare.

Cu toate acestea, angajații sunt conștienți că ar putea profita de această oportunitate doar pe o perioadă limitată, deoarece avansul tehnologic în domeniul inteligenței artificiale ar putea afecta piața muncii.

Există preocupări cu privire la faptul că folosirea inteligenței artificiale în locul oamenilor pentru anumite sarcini poate duce la eliminarea unor locuri de muncă.

Citește și:

Revista „TIME” a publicat lista celor mai influenţi 100 de oameni din lume. Cine sunt aceştia

O chelneriță din Japonia a fost concediată după ce și-ar fi turnat propriul sânge în cocktailurile clienților

Livrarea 737 Max de la Boeing se confruntă cu întârzieri. Care sunt cauzele