• Autoritatea de reglementare italiană a ordonat Open AI să verifice vârsta utilizatorilor înainte de a utiliza chatbot-ul AI.
  • Compania din SUA va trebui să ceară utilizatorilor consimțământul sau interesul legitim de a-și folosi datele și să le permită oamenilor să solicite corectarea sau ștergerea datelor lor personale.
  • La sfârșitul lunii martie, ChatGPT a primit ordin să înceteze temporar prelucrarea datelor cu caracter personal ale utilizatorilor italieni.

Chatbot-ul AI ChatGPT ar putea reveni în Italia până la finalul lunii aprilie, anunță Politico. Miercuri, autoritatea italiană de protecție a datelor The Garante a dat lui OpenAI – compania americană din spatele ChatGPT – a anunțat că până pe 30 aprilie pentru a se conforma cerințelor specifice de confidențialitate, deschizând calea pentru ridicarea interdicției temporare a chatbot-ului în țară.

Pe măsură ce își continuă investigația, autoritatea de reglementare italiană a ordonat Open AI să verifice vârsta utilizatorilor înainte de a utiliza chatbot-ul AI și să explice pe site-ul său cum și de ce prelucrează datele oamenilor pentru ChatGPT. Compania din SUA va trebui să ceară utilizatorilor consimțământul sau interesul legitim de a-și folosi datele și să le permită oamenilor să solicite corectarea sau ștergerea datelor lor personale.

De asemenea, OpenAI va trebui să desfășoare o campanie de informare prin intermediul televiziunii, radioului, site-urilor web și ziarelor italiene până pe 14 mai, pentru a informa oamenii cum își folosește datele personale pentru a-și antrena algoritmul ChatGPT.” Numai atunci, motivele de urgență au încetat să mai existe. Autoritatea suspendă ordinul de restricție temporară privind prelucrarea datelor utilizatorilor italieni luate împotriva companiei americane, iar ChatGPT va putea deveni din nou accesibil din Italia”, a declarat autoritatea de reglementare într-un comunicat de presă în limba italiană.

Recomandări

MACRON: EUROPA POATE MURI
XI MERGE LA PARIS
PICASSO ÎȘI DEDICĂ VIAȚA ARTEI
SWIFT REVINE PE PRIMUL LOC
MADONNA CÂNTĂ ÎN RIO DE JANEIRO
LANDO NORRIS CÂȘTIGĂ CURSA DE LA MIAMI

De asemenea, OpenAI va trebui să trimită până pe 31 mai un plan detaliat care urmărește să implementeze – înainte de septembrie – un sistem solid pentru a se asigura că minorii sub 13 ani și fără consimțământul părinților nu pot accesa ChatGPT.

La sfârșitul lunii martie, ChatGPT a primit ordin să înceteze temporar prelucrarea datelor cu caracter personal ale utilizatorilor italieni din cauza unor presupuse încălcări ale unor legi, cum ar fi Regulamentul general privind protecția datelor (GDPR). Garante a mai spus că platforma nu a verificat vârstele minorilor pentru a-i împiedica să acceseze chatbot-ul.

Citește și