• O familie a mers cu copiii lor în tabăra de bază a Everestului, unde au dat de lipitori, lipsa de oxigen și ploi torențiale.
  • Familia Matulis din Noua Zeelandă a urcat anul trecut până la tabăra de bază.
  • Chris Matulis, tatăl, a spus că timpul pe care l-au împărtășit a meritat.

Drumurile care duc la tabăra de bază a Muntelui Everest sunt renumite pentru traseele lor încâlcite, altitudinea mare și vremea imprevizibilă. Poate fi o drumeție dificilă chiar și pentru cei mai experimentați alpiniști.

O familie a reușit să treacă prin toate acestea, în timp ce își aducea cu ei cei patru copii sub 12 ani. Chris Matulis a declarat că el și soția sa, Cindy, au avut întotdeauna un stil de viață activ și au vrut să continue acest lucru odată ce au avut copii, scrie Insider.

Când au călătorit în Nepal pentru a escalada tabăra de bază a Everestului, planul a fost întotdeauna să meargă ca o familie de șase persoane. Urcaseră și alte trasee dificile și regiuni muntoase și au decis că aceasta nu era diferită, așa că și-au adus cei patru copii: Hobie, 11 ani, Henry, 9 ani, Hallie, 6 ani, și Hazel, 2 ani.

Recomandări

ATAC ÎNTR-O BISERICĂ DIN SYDNEY
IRANUL ATACĂ ISRAELUL
POLITICO: URSULA ARE ȘANSE MAI MICI LA C.E.
CÎRSTOIU NU SE RETRAGE
ZIUA MONDIALĂ A ARTEI
TESLA, DATĂ ÎN JUDECATĂ DE O MAMĂ

„La început, ne-am gândit că ar fi mișto să mergem doar la începutul traseului și să vedem cultura și alți drumeți care își încep călătoriile”, a spus Chris.

Drumeția de aproape 160 de kilometri în Himalaya a avut provocările sale, de la schimbarea nivelului de oxigen la saci grei și bariere lingvistice.

Chris și Cindy au spus că au monitorizat în mod constant nivelul de oxigen al copiilor lor pentru a-i menține în siguranță și au decis să o ia cu ei pe Hazel, în vârstă de 2 ani, după ce au aflat că alte familii cu copii de aceeași vârstă sau mai mici au încheiat călătoria.

Citește și