• Boeing a declarat că se confruntă cu întârzieri de livrare pentru un „număr semnificativ” de avioane 737 Max.
  • Aceasta este cea mai recentă problemă pentru Boeing, în condițiile în care industria se confruntă cu o penurie de avioane.
  • Problema de fabricație afectează familia de avioane 737 Max, inclusiv avioanele Max 7, Max 8 și Max 8200.

Boeing a declarat că se confruntă cu întârzieri de livrare pentru un „număr semnificativ” de avioane 737 Max din cauza unei probleme de producție. Gigantul aviatic spune că furnizorul său a transmis că instalarea accesoriilor în partea din spate a avionului nu a respectat standardul, scrie BBC.

„Aceasta nu este o problemă imediată de siguranță a zborului, iar flota aflată în serviciu poate continua să opereze în siguranță”, potrivit constructorului de avioane cu sediul în SUA. Aceasta este cea mai recentă problemă pentru Boeing, în condițiile în care industria se confruntă cu o penurie de avioane.

Problema de fabricație afectează familia de avioane 737 Max, inclusiv avioanele Max 7, Max 8, Max 8200 și avionul de supraveghere maritimă P-8 Poseidon.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
TRUMP RISCĂ NOI SANCȚIUNI
SADIQ KHAN CANDIDEAZĂ LA MANDATUL 3
TEMPERATURI RECORD ÎN INDIA
MENIU A LA GREC
O LUNĂ DE SCHENGEN

„Am notificat FAA cu privire la această problemă și lucrăm pentru a efectua inspecții și a înlocui fitingurile neconforme acolo unde este necesar”, potrivit unui comunicat al companiei. Aceasta le-a transmis clienților că trebuie să se aștepte la livrări „mai mici pe termen scurt” până la finalizarea lucrărilor necesare.

Acțiunile companiei au scăzut cu peste 5% în tranzacțiile ulterioare orelor de tranzacționare.

Vânzări mari pentru Being în 2023

Luna trecută, autoritățile americane de reglementare în domeniul transporturilor au permis Boeing să reia livrările avionului său widebody 787 Dreamliner după o problemă cu analiza datelor. Constructorul de avioane a întrerupt livrările în februarie.

Cererea de călătorii cu avionul a crescut vertiginos de când au fost ridicate restricțiile Covid-19. Companiile aeriene din întreaga lume se întrec în resurse pentru a satisface cererea.

Boeing a raportat că livrările sale de aeronave pentru noile avioane de linie au crescut în primele trei luni ale anului 2023. Multe dintre noile avioane sunt modelul 737 Max, achiziționat de transportatorii americani Southwest Airlines și United Airlines.

Boeing a depus eforturi pentru a se redresa după ce avionul său de pasageri 737 Max a fost blocat la sol în întreaga lume timp de peste un an, după două accidente fatale în care au murit 346 de persoane.

Ulterior s-a dovedit că ambele accidente au fost declanșate de defecte de proiectare în software-ul său de control al zborului.

Citește și: