• Numărul turiștilor în stațiunile balneare din România a ajuns la 1,1 milioane în 2023.
  • Lanțurile hoteliere Accor și Marriott își manifestă dorința de a investi în stațiunile Băile Felix și Călimănești.
  • Compania Turism Felix a semnat un contract cu Accor pentru afilierea Hotelului Internațional – Băile Felix la brandul Mercure.
  • Stațiunile beneficiază de izvoare minerale valoroase, atrăgând turiști în căutare de tratamente balneare.

România este pe cale să devină o destinație populară pentru turismul balnear. Stațiunile celebre precum Băile Felix și Călimănești au atras atenția unor mari lanțuri hoteliere internaționale. În ultimii ani, numărul turiștilor a crescut semnificativ, depășind un milion, iar acum Accor și Marriott doresc să investească în aceste zone.

Creșterea numărului de turiști care a ajuns la 1,1 milioane în 2023, comparativ cu doar 678.000 în urmă cu un deceniu, dar și izvoarele minerale valoroase din zonă care atrag turiștii în căutare de tratamente balneare, au făcut posibil acest lucru.

Până de curând, stațiunile balneare au fost neglijate de investitorii internaționali, cu excepția grupului Ensana Hotels, care deține trei hoteluri în Sovata. Interesul recent al Accor și Marriott pentru aceste destinații sugerează un potențial semnificativ de dezvoltare. Compania Turism Felix a semnat deja un contract de franciză cu Accor pentru afilierea Hotelului Internațional – Băile Felix, ceea ce demonstrează interesul asupra turismului balnear din România.

Recomandări

SIGNALGATE CONTINUĂ
LOCUL ODIHNEI VEȘNICE
BARDELLA CANDIDEAZĂ
UCRAINA LUPTĂ ÎN KURSK
TRAGEDIE LA FESTIVAL
RESTRICȚII ÎN CAPITALĂ

Ce beneficii vor avea comunitățile locale?

Dacă marile lanțuri hoteliere vor investi în aceste stațiuni balneare vor fi numeroase beneficii pentru comunitățile locale. În primul rând, aceste investiții vor crea locuri de muncă atât în sectorul hotelier, cât și în industriile conexe, cum ar fi alimentația, transportul și turismul local. Odată cu atragerea unui număr mai mare de turiști internaționali, se va stimula economia locală, iar micile afaceri, cum ar fi restaurantele și magazinele, vor beneficia de un flux crescut de clienți. În plus, prin atragerea de turiști din diverse colțuri ale lumii, comunitățile locale vor avea ocazia să își promoveze cultura și tradițiile.

Citește și