• România se numără printre ţările care au obţinut printre cele mai mici venituri anul trecut din cripto.
  • De departe, cei mai mulţi bani au ajuns la investitorii americani, care au câştigat 9,36 de miliarde de dolari, urmaţi de britanici, vietnamezi şi chinezi.
  • De asemenea, piața de cripto a fost și este exploatată de infractori.

Investitorii români au câştigat anul trecut 170 de milioane de dolari din criptomonede, ţara noastră numărându-se printre cele care au obţinut cele mai mici venituri din cripto. România se numără printre ţările care au obţinut printre cele mai mici venituri anul trecut din cripto

Conform unei analize realizate de Chainalysis investitorii români au câștigat anul trecut 170 de milioane de dolari din cripto, țara noastră clasându-se pe ultimele locuri, la un nivel similar cu ţări precum Kazakhstan, Malaezia, Belgia şi Suedia.

Americanii domină topul

De departe, cei mai mulţi bani au ajuns la investitorii americani, care au câştigat 9,36 de miliarde de dolari, urmaţi de britanici, vietnamezi şi chinezi.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
TAYLOR ȘI TRAVIS, SURPRINȘI ÎN LAS VEGAS STRIP
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
RAY CHAN A MURIT LA 56 DE ANI

În total, investitorii din toată lumea au câştigat anul trecut 37,6 miliarde de dolari, ceea ce reprezintă un progres important faţă de 2022, când au fost pierdute 127,7 miliarde de dolari.

De asemenea, piața de cripto a fost și este exploatată de infractori. Între ianuarie 2021 și martie 2022, de exemplu, a fost stabilit un record la nivelul Statelor Unite ale Americii: peste 46.000 de investiții cripto au fost raportate drept scam cu pierderi de aproape un miliard de dolari. Comparativ, în 2018 au fost raportate fraude de circa 12 milioane de dolari. Și asta sunt doar cele raportate drept scam. Cele neraportate pot fi și mai multe.

Citește și