• În jurul orei 15.35, Bitcoin era în creștere cu 1,9% vineri, la 68.646 de dolari, după ce cu câteva minute mai devreme atinsese un nou vârf de 70.085,85 dolari.
  • Bitcoin a primit un impuls din perspectiva reducerii ratelor dobânzilor din SUA de către Rezerva Federală.
  • Mișcarea bruscă a început în jurul orei de deschidere a bursei americane.

Bitcoin a atins vineri un nou record, trecând pentru prima dată de pragul de 70.000 de dolari, pe fondul creșterii cererii din partea investitorilor, în contextul speculațiilor privind momentul în care Statele Unite ar putea începe să reducă ratele dobânzilor, transmite agenția AFP.

În jurul orei 15.35, bitcoin era în creștere cu 1,9% vineri, la 68.646 de dolari, după ce cu câteva minute mai devreme atinsese un nou vârf de 70.085,85 dolari.

Ascensiunea meteorică de aproape 160% a Bitcoin din octombrie, din care 44% numai în februarie, marchează un contrast puternic cu anul 2022, când piața a intrat într-o iarnă cripto de 18 luni, afectată de o serie de falimente corporative de profil înalt și de scandaluri.

Recomandări

TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
UNDE MERGI ÎN VACANȚA DE PAȘTE?
UK AR TRIMITE SOLDAȚI ÎN GAZA
AVEM PRINTRE CELE MAI MICI PREȚURI LA ENERGIE
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?

Pe lângă cererea venită din partea unui grup mai larg de investitori, bitcoin, și piața cripto în general, a primit un impuls din perspectiva reducerii ratelor dobânzilor din SUA de către Rezerva Federală, ceea ce îi determină adesea pe investitori să redirecționeze capitalul către active cu randament mai mare sau mai volatile.

Cu toate acestea, tranzacționarea cripto a fost deosebit de volatilă în această săptămână. După ce marți bitcoin a atins un nou record pentru prima dată în mai mult de doi ani, a scăzut rapid cu până la 10%, trăgând după sine alte criptomonede și acțiuni criptografice, apoi recuperând o mare parte din aceste pierderi în ziua următoare. Indicele istoric de volatilitate al bitcoin se află la cel mai ridicat nivel din aproape un an.

Citește și