• „Comprimarea unui discurs de 5 minute într-unul de 30 de secunde este o mare reușită”, spune Sam Altman.
  • Exercițiul este foarte ușor de practicat cu un prieten „care ține la vorbă”.
  • Dezvoltarea abilităților de comunicare te pot ajuta atât să avansezi în carieră, cât și să îți securizezi poziția într-o lume în care Inteligența Artificială devine tot mai dominantă.

CEO-ul OpenAI, Sam Altman, a dezvăluit secretul prin care poți atinge succesul atât pe plan profesional, cât și pe plan personal: „să fii un comunicator concis”, scrie Business Insider.

„Să înveți să spui ceva în 30 de secunde pe care alții îl spun în 5 minute e o mare reușită”, a scris Altman pe X.

„Să fii concis”, spune reprezentantul ChatGPT, „este un skill surprinzător de ușor de învățat”. Totul se rezumă la un simplu exercițiu pe care îl poți face cu un prieten căruia „îi place vorba”.

Recomandări

CUM FOLOSIM A.I.-UL
TÎLVAR: PATRIOT E INDISPENSABIL PENTRU ROMÂNIA
CINE ÎL SUSȚINE PE KEVIN SPACEY
INSTINCT DE TURMĂ
TEMU PRIMEȘTE ÎNCĂ O PLÂNGERE
BIDEN TRIMITE ARME ÎN ISRAEL

„Dacă ai dificultăți, poți ruga un prieten care se pricepe la asta să te asculte pe măsură ce vorbești, iar apoi să reformuleze totul pentru tine, cât mai concis posibil, de câteva zeci de ori”, a spus Altman, adăugând că „a văzut că această tehnică funcționează foarte bine”.

Dacă înveți să îți articulezi gândurile, îți poți îmbunătăți abilitățile de comunicare, iar unii lideri din marile corporații spun că aceste abilități sunt un element crucial pentru a avea succes în afaceri. 

Pe lângă ascultarea activă și rezumarea punctelor cheie ale conversației, „a ști să vorbești clar te poate ajuta să avansezi în carieră”, spun unii directori, citați de BI.

O comunicare puternică poate fi asociată cu securitatea locului de muncă, o șansă mai mare de a trece într-un rol de management și dezvoltarea talentului de a construi relații.

Abilitățile de comunicare te pot ajuta și să obții un job. Chiar miliardarul Warren Buffett i-a sfătuit pe niște absolvenți, în timpul unei reuniuni, să-și dezvolte abilitățile de comunicare. Sfatul i-a fost de mare folos unui angajat JPMorgan, care spune că și-a securizat poziția în cadrul companiei datorită abilităților de comunicare.

Un fost angajat OpenAI a declarat că a învăța să fii articulat poate duce la mai mult decât o carieră de succes: poate juca un rol important în a nu fi înlocuit de Inteligența Artificială.

„Dezvoltarea abilităților necesare pentru a comunica eficient cu oamenii îți va asigura viitorul într-o lume dominată de AGI”, a spus el. Sam Altman nu a răspuns solicitărilor de comentarii din partea Business Insider.

Citește și