• Proiectul controversat implică monede virtuale oferite utilizatorilor care își oferă datele biometrice.
  • Peste 1.5 milioane oameni s-au alăturat proiectului încă dinainte de lansare.
  • Criptomoneda a fost lansată luni pe Binance, cu un vârf de 5,29$ și o plecare de la 0,15$.

Creatorul ChatGPT lanseaza un rival pentru Bitcoin. Worldcoin scanează irisul ca să dovedești că nu ești A.I.

Șeful OpenAI spune că Worldcoin va ajuta să fie făcută o diferență între oameni și A.I. Proiectul controversat implică monede virtuale oferite utilizatorilor care își oferă datele biometrice.

Peste 1.5 milioane de dolari s-au alăturat proiectului încă dinainte de lansare. Criptomoneda a fost lansată luni pe Binance, cu un vârf de 5,29$ și o plecare de la 0,15$

Recomandări

7 LOCAȚII „BRIDGERTON"
CELE MAI VECHI DOVEZI ALE FUZIUNII
MAI SLĂBEȘTE-NE
SOPHIE TURNER, DESPRE DIVORȚUL DE JOE JONAS
VEZI WORLD PRESS PHOTO LA UNIVERSITATE
NOI IMAGINI ÎN CAZUL LUI „DIDDY"

Creatorul ChatGPT, Sam Altman, vrea să schimbe și piața de criptomonede. El a lansat controversatul proiect numit Worldcoin, pe care îl descrie ca fiind un pașaport digital. De unde apare controversa? Pentru a obține acest pașaport, trebuie să scanezi retina, scrie CNN.

Ideea de bază a acestei criptomonede este World ID, un pașaport digital așa cum l-ai descris. Menirea lui este de a dovedi că persoana care îl deține este un om, nu un bot cu A.I. Toate bune și frumoase până acum: unde începe controversa este în modul prin care obții acest World ID, și anume prin scanarea irisului cu ajutorul „orbului” Worldcoin.

Luni a avut loc lansarea oficială după ce criptomoneda a fost în versiunea beta, în care a strâns deja aproximativ 2 milioane de utilizatori. Acum, după lansare, operațiunea e extinsă în 35 de orașe din 20 de țări. Worldcoin a intrat pe platforma Binance pornind de la un preț de 0.15$, pentru ca apoi să ajungă la un vârf de 5.29 de dolari, iar volumul de tranzacții a ajuns la 25,1 milioane de dolari.

Vreau să-ți mai spun că Altman vede o legătură strânsă între ChatGPT și Worldcoin, deoarece, spune el, oamenii vor fi alimentați de A.I. iar acest lucru va avea implicații economice uriașe.

Citește și: