• Variațiile climatice cresc și se accelerează, devenind bruște și imprevizibile ducând la perturbarea ciclului viței de vie și coacerea boabelor de struguri.
  • „Am decis să concepem acest cuvée unic pentru a depune mărturie asupra impactului schimbărilor climatice prin realizarea acestui sortiment de șampanie.”
  • Măsurile luate pentru a atenua schimbările climatice sunt regenerarea pădurii și a solului ce constituie un ecosistem mai sănătos.

Renumita casă de șampanie a lansat o nouă expresie a șampaniei sale, Ruinart Blanc Singulier Edition 18, pe care o descrie drept „cuvée condusă de natură, care spune povestea unui an singular, influențat de factorii de mediu”, scrie Robb Report.

Cu mult înainte ca Greta Thunberg și alți activiști de mediu să tragă un semnal de alarmă asupra schimbărilor climatice, cei care își câștigau existența din munci agricole puteau deja să simtă schimbarea profundă în curs.

Sursă: Robb Report

Recomandări

FERRARI LANSEAZĂ UN NOU BOLID
SCHOLZ RĂMÂNE FĂRĂ NEMȚI
DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?

„Încă din anii ’90, s-a simțit o perturbare în podgorie”, spune Frederic Dufour, președintele și CEO-ul Ruinart, pentru Robb Report. „Viticultorii au fost primii care au simțit asta în viața lor de zi cu zi. Variațiile climatice cresc și se accelerează, devenind bruște și imprevizibile. Ele perturbă ciclul viței de vie și coacerea boabelor de struguri. Aceste modificări profunde au un impact asupra vinului.”

Impactul schimbărilor climpatice afectează aroma

Pe măsură ce aceste schimbări au devenit mai răspândite, Ruinart a decis să arate iubitorilor de vin impactul schimbărilor climatice prin vinul însuși. Ediția a 18-a se referă la 2018, un an neobișnuit în care maestrul de pivniță al lui Ruinart, Frédéric Panaïotis, prevestește vintage-urile viitoare. „Din cauza unui sezon cald și însorit, ciclul vegetativ al viței de vie a fost foarte rapid, în timp ce recolta coaptă și timpurie a început în august”, spune Panaïotis.

„Aceste condiții climatice particulare au scos la iveală diferite echilibre aromatice, întărindu-ne convingerea că aceste variații sunt obligate să se repete. Prin urmare, am decis să concepem acest cuvée unic pentru a depune mărturie asupra impactului schimbărilor climatice prin realizarea acestui sortiment de șampanie.” În timp ce toată șampania este afectată de vremea sezonului de vegetație, echipa de la Ruinart alege să evidențieze condițiile prin această îmbuteliere.

Remedii și măsuri

Pe lângă faptul că atrage atenția asupra efectelor schimbărilor climatice, Ruinart ia măsuri și pentru a le atenua. O activitate este regenerarea pădurii și a solului pentru a construi un ecosistem mai sănătos. În colaborare cu Reforest’Action, expert în crearea și managementul pădurilor, în 2021 a început o campanie de plantare de copaci. Până la sfârșitul acestui an, peste 20.000 de arbori și arbuști vor fi plantați datorită acestui efort.

Citește și:

Bumble BFF, o aplicație destinată persoanelor ce doresc să-și facă noi prieteni. Cum funcționează?

Ursuleții de pluș dotați cu inteligență artificială ar putea citi copiilor povești personalizate înainte de culcare

Joe Biden l-a numit „dictator” pe președintele chinez Xi Jinping: „China are reale dificultăţi economice”